KAPITOL HIL KAO VOJNA BAZA: Vašington pod opsadom vojske uoči Bajdenove inauguracije, svuda blokade i bodljikava žica (FOTO)
Foto: AP/Susan Walsh

nacionalna garda opkolila vašington

KAPITOL HIL KAO VOJNA BAZA: Vašington pod opsadom vojske uoči Bajdenove inauguracije, svuda blokade i bodljikava žica (FOTO)

Planeta -

Dan uoči inauguracije novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu, u kojoj će se održati manifestacija, izgleda kao vojna baza.

Naoružane trupe Nacionalne garde koje će obezbeđivati inauguraciju, raspoređene su u Kapitolu, a ceo Vašington ovih dana izgleda kao tvrđava: pod opsadom je vojske, blokade su postavljene na mnogim punktovima u gradu, kao i ograde na kojima je bodljikava žica.

1 / 17 Foto: Profimedia

Na snazi je policijski čas, koji je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer uvela sve do 21. januara, dan nakon Bajdenove inauguracije. Očekuje se da će na dan inauguracije biti prisutno oko 25.000 pripadnika Nacionalne garde što je oko 3 puta više nego što je uobičajeno za taj događaj.

Takva odluka doneta je zbog nereda 6. januara, kada su pristalice Donalda Trampa upale u zgradu Kongresa, gde su verifikovani rezultati predsedničkih izbora.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track