PRODUŽEN LOKDAUN U NEMAČKOJ I UVEDENE NOVE MERE: Zabranjeni platno i šalovi kao zamene za zaštitne maske u javnom prevozu
Foto: EPA/Andreas Gora

POSTIGNUT DOGOVOR

PRODUŽEN LOKDAUN U NEMAČKOJ I UVEDENE NOVE MERE: Zabranjeni platno i šalovi kao zamene za zaštitne maske u javnom prevozu

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina dogovorili su se da se u okviru novog paketa mera protiv širenja korona virusa produži trajanje "zaključavanja" za većinu trgovinskih objekata i škola do 14. februara.

"Vreme je da se preduzmu preventivne mere protiv pretnje od ovog virusa", izjavila je Merkelova na konferenciji za novinare u utorak, nakon sastanka sa premijerima nemačkih pokrajina, prenosi Rojters.

Prema novim pravilima, građanima će biti zabranjeno nošenje platnenih maski ili šalova kao zamene za maske u javnom prevozu, javili su ranije nemački mediji.

Iako se poslednjih dana beleži manji broj novoinficiranih, taj pad broja novozaraženih u Nemačkoj mora biti dodatno ubrzan kako bi se sprečio rizik od širenja novog soja korona virusa.

U poslednja 24 sata registrovano je još 11.369 zaraženih korona virusom, ukupno 2,05 miliona i još 989 preminulih, ukupno 47.622 od početka pandemije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track