UČENJE NA DALJINU, RAD OD KUĆE, MASKE U JAVNOM PREVOZU: Bolja epidemiološka situacija u Švedskoj, usporava širenje zaraze (FOTO)
Foto: EPA-EFE/Johan Nilsson/TT

kovid-19

UČENJE NA DALJINU, RAD OD KUĆE, MASKE U JAVNOM PREVOZU: Bolja epidemiološka situacija u Švedskoj, usporava širenje zaraze (FOTO)

Planeta -

Švedska je produžila učenje na daljinu za srednjoškolce i poručila javnim službenicima da nastave da rade od kuće, produžavajući mere za ograničavanje širenja pandemije koronavirusa uprkos znacima da novo zaražavanje počinje da usporava.

"U nekim regionima možemo uočiti oprezan pad širenja zaraze, ali situacija ostaje ozbiljna", rekao je premijer Stefan Leven na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Vlada je produžila učenje na daljinu za srednje škole, ali je takođe prilagodila svoju meru, preporučujućhi mešavinu učenja na daljinu i normalne nastave u školi.

Švedska, koronavirus, korona
foto: EPA-EFE/Jessica Gow/TT NEWS AGENCY

Srednje škole prešle su na učenje na daljinu tokom proleća prošle godine i ponovo u decembru, a nastava za mlađe učenike uglavnom se odvijala u učionicama, uz neke pojedinačne izuzetke.

Uprkos optimističnim pokazateljima vlada je takođe produžila zabranu prodaje alkohola uveče na još dve nedelje i rekla da bi putnici u javnom prevozu trebalo da nastave da nose maske za lice naročito tokom špica u saobraćaju, sve do proleća.

koronavirus, korona, Švedska
foto: EPA-EFE/Jessica Gow/TT NEWS AGENCY

Juče je Švedska registrovala 4.702 nova slučaja, što je znatno manje od brojeva krajem decembra. Ukupno je u Švedskoj zabeleženo 10.797 smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-om, što je stopa po stanovniku višestruko veća od one u Norveškoj, Finskoj i Danskoj, ali niža od nekih evropskih zemalja koje su se opredelile za strogo zaključavanje, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track