BAJDEN VEĆ DOBIO PRVU TUŽBU: Teksas mu ovaj potez u Beloj kući neće zaboraviti! (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA-EFE/Yuri Gripas

hrabro

BAJDEN VEĆ DOBIO PRVU TUŽBU: Teksas mu ovaj potez u Beloj kući neće zaboraviti! (VIDEO)

Planeta -

Državni tužilac u Teksasu Ken Pakston podneo je u petak žalbutužbu da odmah zaustavi zamrzavanje deportacija ilegalnih imigranata.

Tužbom se traži privremena zabrana približavanja Okružnom sudu Sjedinjenih Država za Južni okrug Teksasa protiv zamrzavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

DHS (Odsek za unutrašnju bezbednost) je u sredu najavio dve značajne promene imigracione politike koje uključuju 100-dnevnu pauzu u deportacijama za neke imigrante bez dokumenata. Odeljenje je takođe najavilo da tražioci azila koji pokušaju da uđu u Sjedinjene Države više neće biti deo kontroverzne politike vođene pod bivšim predsednikom Donaldom Trampom koja je prisilila desetine hiljada da čekaju u Meksiku američka sudska saslušanja.

Pakston je izdao pismo upozoravajući da bi postupci Bajdenove administracije ozbiljno i nepopravljivo naštetili Teksasu i njegovim građanima.

"U jednom od svojih prvih desetina koraka koji štete Teksasu i naciji u celini, Bajdenova administracija uputila je DHS da krši savezni zakon o imigraciji i krši sporazum o konsultacijama i saradnji sa Teksasom u vezi sa tim zakonom. Naša država brani najveći deo južne granice u naciji. Neuspešno sprovođenje zakona direktno će i odmah ugroziti naše građane i osoblje za sprovođenje zakona ", rekao je državni tužilac Pakston u izjavi.

"DHS je i sam ranije priznao da će takvo zamrzavanje deportacija prouzrokovati konkretne povrede u Teksasu. Uveren sam da ove nezakonite i opasne radnje ne mogu da podnesu. Vladavina zakona i sigurnost naših građana moraju prevladati ".

U saopštenju se takođe kaže da nove direktive krše ustav SAD, savezni zakon o imigraciji i upravni zakon i ugovorni sporazum između Teksasa i DHS.

Kurir.rs/kfoxtv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track