TRAGEDIJA! DEVOJČICA (10) ŽRTVA IGRE IZAZOVA NA DRUŠTVENOJ MREŽI: Pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator
Foto: Profimedia

italija

TRAGEDIJA! DEVOJČICA (10) ŽRTVA IGRE IZAZOVA NA DRUŠTVENOJ MREŽI: Pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator

Planeta -

Državno telo za garanciju ličnih podataka je zatražilo od društvene mreže Tik-Tok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigurnošću potvrđena, piše dnevni list "IL Fato kotidijano".

Zahtev je usledio nakon što je desetogodišnja devojčica iz Palerma preminula ugušena, po svoj prilici učestvujući u apsurdoj igri "izazova" jednoj od mnogih koje su raširene na platformi i veoma popularne među mladima.

Devojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija ispituje mobilni telefon devojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i Tik-Toku. Veruje se da će u mobilnom telefonu biti i poslednji snimak devojcice dok je učestvovala u igri "izazovu", ali eventulano i trag onoga koji ju je na to podstakao.

Roditelji devojčice dali su saglasnost da se njeni organi transpalntiraju i spasiće život četvoro bolesne dece.

Povodom tragičnog događaja psiholog Kalođero Lo Pikolo je izjavio da "smo svi učesnici rijaliti programa u kojemu se traže novi podvizi da bi se osvojili bodovi".

"Svi istovremeno učestvujemo i svi smo jednako gubitnici", tvrdi psiholod Lo Pikolo.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja