Najnovije vesti

NEGOVATELJICA IZ PAKLA: Kamera dokumentovala iživljavanje nad starijom Britankom, nesrećna žena nije dočekala pravdu na sudu VIDEO
Foto: Screenshot Tviter video

jezivo

NEGOVATELJICA IZ PAKLA: Kamera dokumentovala iživljavanje nad starijom Britankom, nesrećna žena nije dočekala pravdu na sudu VIDEO

Planeta

Engleskinja Korina Kaningem još u leto 2019. primetila je da njena majka, 69-godišnja Liz Jangs, ima modrice i lakše povrede po celom telu. Da bi saznala šta se dešava, uključila je kameru koja je već bila postavljena u njenoj sobi. Kamera je snimila šokantne snimke koje je na Tviteru objavila policija Norfoka.

"Jednom prilikom Liz je na pola sata ostala u invalidskim kolicima, prekrivena samo peškirom preko krila. Ovo je samo jedan od incidenata koje je zabeležila nadzorna kamera. Niko ne bi želeo da se prema njihovim najmilijima tako postupa, posebno prema tako osetljivim grupama, i zato je važno tražiti pravdu za žrtve", rekla je detektivka Džema Viks koja je vodila istragu, za Dejli Mejl.

Umesto da se brine o njoj, 29-godišnja negovateljica Dženi Dedi vukla je staricu za kosu, zabila joj prste u lice ili je povukla za nos. Pored toga, primorala ju je da jede i verbalno je napala, a umesto da se brine o njoj, nije gubila vreme zabavljajući se na svom mobilnom telefonu. Dadi je nakon istrage dobila šest meseci zatvora, ali Liz Jangs nije dobila pravdu jer je umrla tokom istrage. Njena porodica je odlučila da javno podeli snimke kako bi javnost upoznala sa nasiljem nad starijima.

"Znamo da je objavljivanje ovog video zapisa izazvalo oštre reakcije, koliko shvatamo, teško je gledati. To smo uzeli u obzir pre nego što smo ga objavili. Porodica gospođe Liz je to želela kako bi sprečila slične slučajeve ", prokomentarisala je policija.

Korinina ćerka se, pak, oseća krivom.

"Sve mi je teže kad znam kako su se prema njoj odnosili u poslednjim godinama njenog života. Bila sam prestravljena kada sam saznala šta se dešava. A osećala sam se krivom jer je nisam zaštitila kad sam joj bila potrebna, jer se sve događalo pod zajedničkim krovom. Imali smo poverenja u Dženi i verovali smo da je u potpunosti posvećena brizi oko moje majke, ali izneverila je naše poverenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledao video. Ne mogu ni da zamislim da bi Jenni ikad više mogla biti u poziciji da se brine o nečijim voljenima i zlostavlja ih onako kako je zlostavljala moju majku. Drago mi je što smo uključili kameru, savetovala bih sve u sličnom položaju ", rekla je.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...