MORAMO PREKRŠITI PRAVILA DA BI SKLONILI TRAMPA: Skandalozna izjava Bajdenove pres sekretarke izazvala buru na Tviteru!
Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL, EPA / AL DRAGO / POOL

bruka

MORAMO PREKRŠITI PRAVILA DA BI SKLONILI TRAMPA: Skandalozna izjava Bajdenove pres sekretarke izazvala buru na Tviteru!

Planeta -

Prošle nedelje su korisnici Tvitera napali Dženifer Psaki obećavajući da će dodati zalog američkog predsednika Joea Bidena "da će vratiti transparentnost i istinu u vladu".

Sekretarica za štampu Bele kuće Dženifer Psaki ponovo je izazvala Tviter oluju izrazivši nadu u intervjuu CNN-a da će demokrate prekršiti pravila u pokušaju da impiraju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

"[Predsednik Predstavničkog doma za pravosuđe Džerold] Nadler je - nadam se da se ne pridržava pravila - da, zakonskih pravila, ali - moramo biti više prekršioci pravila na demokratskoj strani, a ne igrati po igri koja je uvek bila igrali smo se jer imamo posla sa Donaldom Trampom ", rekao je Psaki.

Tviterađ je odmah zamerio sekretaru za štampu Bele kuće zbog davanja primedbi, za koje je jedan korisnik Tvitera tvrdio da odražavaju nameru demokrata "da krše zakon".

Drugi je insistirao na tome da Psaki "ima IQ ogradnog stuba", dok je još jedan korisnik primetio da ona izaziva "gađenje".

To se dešava nakon što je Nadler ranije ovog meseca rekao da bi Trampa trebalo hitno ukloniti i skloniti sa funkcije "odmah".

"Još jednom podstičem da predsednik bude opozivan i smenjen sa funkcije. Imamo ograničen vremenski period za delovanje. Nacija si ne može priuštiti dugotrajan, dugotrajan proces i podržavam donošenje članaka o impičmentu direktno na pod Kuće ", argumentovao je on.

Izjava je usledila nakon što su demokrate Predstavničkog doma pokrenule postupak za impičment protiv bivšeg američkog predsednika zbog "podsticanja pobune" zbog smrtonosne pobune na Kapitolu, koja je odnela živote najmanje pet osoba. Članak o impičmentu je potom dostavljen Senatu, a argumenti suđenja trebali bi početi 9. februara.

Tramp, koji je kancelariju napustio 20. januara, odbacuje optužbe, opisujući svoj drugi opoziv kao "podvalu" i "nastavak lova na veštice".

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track