KIM POGUBIO MINISTRA IZ KRAJNJE BIZARNOG RAZLOGA: Nije imao dovoljno video-poziva, ali ni to mu nije jedini greh
Foto: EPA/KCNA

opasno po zvaničnike

KIM POGUBIO MINISTRA IZ KRAJNJE BIZARNOG RAZLOGA: Nije imao dovoljno video-poziva, ali ni to mu nije jedini greh

Planeta -

Kim Džong-un je pogubio severnokorejskog vladinog zvaničnika nakon što je njegov sektor imao malo video-poziva, uz stalne pritužbe o količini posla, prenose britanski mediji.

Neimenovani visokopozicionirani ministar iz oblasti obrazovanja osuđen je na smrt, nakon istrage koja je trebalo da utvrdi zašto njegov departman nije imao zadovoljavajući napredak i uspostavio sistem učenja na daljinu, prenosi Miror.

Kako se ističe, ministarstvo obrazovanja nije pokazalo nikakav progres, a pojedinci su kritikovali odluke vlade. Osim toga, članovi ministarstva su se "žalili na svakom sastanku" o količini posla, a drugi su isticali manjak resursa. Kao najveći problem se navodi da ministarstvo nije uspelo da uvede učenje na daljinu onako kako se očekivalo.

Kim Dzong-un, Severna Koreja
foto: EPA/KCNA

Nakon pogubljenja ministra, postavljena je nova komisija pod Ri Guk-čolom, rektorom Univerziteta Kin Il-sung.

Donete su nove mere koje podrazumevaju da se video-konferencije održavaju redovno.

Nije prvi put da iz Severne Koreje stižu vesti o pogubljenjima zvaničnika. 2019. godine su se čak pojavili navodi da je Kim jednog generala bacio piranama, a 5 ljudi je streljano jer samit sa tadašnjim američkom predsednikom Donaldom Trampom nije dobro prošao.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track