ŽELEO JE DA UMRE U SVOM KREVETU I U DRUŠTVU SVOJE LILIBET: Kraljica Elizabeta do samog kraja bila uz princa Filipa
Foto: Profimedia

zajedno do kraja

ŽELEO JE DA UMRE U SVOM KREVETU I U DRUŠTVU SVOJE LILIBET: Kraljica Elizabeta do samog kraja bila uz princa Filipa

Planeta -

Britanska kraljica Elizabeta bila je do samog kraja uz svog voljenog supruga princa Filipa sa kojim je bila u braku 73 godine.

Vojvoda od Edinburga preminuo je juče mirno u zamku Vindzor u svojim odajama, a kraljica ga je držala za ruku do samog kraja.

Iako su zvaničnici Bakingemske palate odbili da daju previše podataka o zdravstvenom stanju princa Filipa i tačnim uzrocima njegove smrti, ono što se zna je da se stanje princa - supružnika naglo pogoršalo u sredu uveče.

Princ Filip je, navodno, sam tražio da ne bude odveden u bolnicu već da umre u svom krevetu, pod svojim uslovima i u društvu svoje "Lilibet", prenose britanski mediji.

Njegova žena je tu želju ispoštovala.

Insajderi su takođe rekli da je u Bakingemskoj palati bio i princ Čarls, koji je ostao tamo sve do smrti svoga oca dok je kraljica bdila uz bolesničku postelju princa Filipa.

Mediji prenose da je princ Filip navodno preminuo od udružene infekcije i srčane slabosti, ali da se pre smrti nije mučio. Princ Filip proveo je u bolnici četiri nedelje posle operacije srca. Iako ga je zahvat iscrpeo on svo vreme boravka insistirao da se vrati kući što pre je moguće jer nije želeo da umre u bolnici.

Elizabeta II i Filip, inače grčki princ, nemačko-danskog porekla, bili su u braku 73 godine. Upoznali su se kada je njoj bilo 13 godina, a on je bio kadet u mornarici i tad su počeli da se dopisuju a uzeli su se kad je ona napunila 21 godinu.

Princ Filip će biti sahranjen iduće subote.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track