BIĆE KRVAVO, IZGUBIĆEMO SVE Ukrajinska heroina jasno rekla: Evo zašto će novi sukob biti gori nego onaj iz 2014. godine! VIDEO
Foto: Youtube screenshot/ НАШ

sukob

BIĆE KRVAVO, IZGUBIĆEMO SVE Ukrajinska heroina jasno rekla: Evo zašto će novi sukob biti gori nego onaj iz 2014. godine! VIDEO

Planeta -

Bivša poslanica Vrhovne rade Nadežda Savčenko, koja je u Rusiji osuđena na 22 godine zatvora, zatim pomilovana, a kod kuće uspela da od „heroine“ postane „izdajnik“, predvidela je katastrofu za Ukrajinu ako se aktivna neprijateljstva nastave u Donbas.

„Ovaj rat neće biti isti kao 2014. godine. Kada prvi put skočite padobranom, to nije tako zastrašujuće, jer još uvek ne razumete šta vas očekuje, a drugo i treće već razumete.

2014. godine se održao Majdan, Ukrajinci su pobedili, bili smo u stanju oporavka: bilo je mnogo dobrovoljaca, bilo nam je lako da odemo na front.

Ovaj put neće biti ovako. Sedam godina je pokazalo kako vlasti znaju da pljuju po učesnicima ATO-a i ljudima.

Ovde niko ne priprema ljude za samoodbranu. Biće brzo, krvavo, izgubićemo sve dok ne naučimo da se borimo sa celom državom “, - izjavila je Savčenko u eteru jednog od ukrajinskih TV kanala.

Kurir.rs/Rusvesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track