Najnovije vesti

POSTAO GRADONAČELNIK SA SAMO 23 GODINE I SVI SU VEROVALI U NJEGA: Sada je optužen za veoma ozbiljna krivična dela!
Foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston

"uverio bi papu da bog ne postoji"

POSTAO GRADONAČELNIK SA SAMO 23 GODINE I SVI SU VEROVALI U NJEGA: Sada je optužen za veoma ozbiljna krivična dela!

Planeta

Džesijel Korija, gradonačelnik Fol Rivera u američkom Masačusetsu, optužen je za teška krivična dela i čeka na početak sudskih procesa.

Kada je nakon uverljive kampanje 2016. godine sa samo 23 godine izabran za gradonačelnika Fol Rivera, grada sa osamdesetak hiljada stanovnika, javnost je bila uverena da je on perspektivan, vredan, sposoban i šarmantan mlad čovek i sve je nagoveštavalo da će njegova karijera biti u stalnom usponu.

Tužilaštvo danas tvrdi da je Korija u stvarnosti prevarant i lopov, sušta suprotnost svemu što je javnost znala o njemu, navodi se u izveštaju AP.

Korija (29) je optužen da je preko aplikacije koju je sam napravio ukrao više od 230.000 dolara od raznih investitora da bi s tim novcem kupio "mercedes", plaćao kockarska putovanja i zabavu za odrasle.

Osim toga, optužen je da je kao gradonačelnik ubedio svoju najbližu saradnicu da mu daje polovinu svoje zarade kako bi zadržala radno mesto, kao i da je iznudio stotine hiljada dolara proizvođačima marihuane koji su pokušavali da započnu legalno poslovanje u Fol Riveru.

"Moj suprug je najbolje objasnio ko je Korija kada je rekao da je taj čovek u stanju da ubedi papu da Bog ne postoji", izjavila je Linda Pereira, savetnica u skupštini Fol Rivera koju je Korija pobedio na izborima za gradonačelnika.

Korija se pred sudom izjasnio da nije kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...