RUSKI ILJUŠIN POJAVIO SE NA NEBU KOLUMBIJE Lovci Kfir krenuli su mu u susret uz jednu poruku: Napusti naš vazdušni prostor! VIDEO
Foto: Twitter/CNW

NA NEBU LATINSKE AMERIKE

RUSKI ILJUŠIN POJAVIO SE NA NEBU KOLUMBIJE Lovci Kfir krenuli su mu u susret uz jednu poruku: Napusti naš vazdušni prostor! VIDEO

Planeta -

Na društvenim mrežama večeras se pojavila informacija da su kolumbijski lovci "Kfir" imali susret sa ruskim avionom IL-96 koji je skrenuo sa kursa i upao u kolumbijski vazdušni prostor iz pravca Venecuele.

Snimak navodnog presretanja pojavio se na Tviteru gde se poziva na saopštenje Ratnog vazduhoplovstva Kolumbije na koje iz nepoznatog razloga nemoguć je pristup na sajt.

Za sad ta informacija ostaje bez zvanične potvrde. Od informacija koje su navedene za sad postoji samo da je kolumbijski mlazni lovac "Kfir" presreo ruski vazduhoplov IL-96, koji je skrenuo sa kursa i ušao u vazdušni prostor Kolumbije.

Pilot kolumbijskog RV naredio im je da smesta napuste vazdušni prostor ove latinoameričke zemlje.

Podsetimo, početkom marta dva venecuelanska lovca Suhoj Su-30 upali su utorak u vazdušni prostor suedne Gvajan kružili iznad baze odbrambenih snaga Gvajane, pre nego što su se vratili u Venecuelu.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track