VELIKA NESREĆA U MEKSIKU Srušio se nadvožnjak sa metro kompozicijom, vagon pao na automobile koji su prolazili ispod VIDEO
Foto: EPA/ Carlos Ramirez

poginulo 15 ljudi

VELIKA NESREĆA U MEKSIKU Srušio se nadvožnjak sa metro kompozicijom, vagon pao na automobile koji su prolazili ispod VIDEO

Planeta -

U Meksiko Sitiju se sinoć delimično urušio šinski nadvožnjak sa metro kompozicijom, a prema prvim zvaničnim informacijama sa lica mesta u ovoj nesreći je poginulo 15, a ranjeno oko 70 ljudi, prenosi Rojters.

Na video snimcima koje je emitovala lokalna TV Milenio vide se vagoni kompozicije metroa, rušenje nadvožnjaka i trenutak kada vagon pada na automobile koji prolaze ispod nadvožnjaka.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šinbaum napisala je na Tviteru da je stigla na mesto nesreće, da je 15 ljudi poginulo i da je jedan automobil zarobljen pod ruševinom.

Do nesreće je došlo na liniji metroa broj 12, koja je izgrađena dok je sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.

"Ono što se danas dogodilo je stravična tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama", napisao je Ebrard na Tviteru.

On je istakao da uzroci nesreće moraju biti istraženi i utvrđena odgovornost, kao i da je na raspolaganju vlastima da pomogne.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track