Najnovije vesti

IZNENAĐENJE! Žena rodila devet beba, a dve se nisu ni videle na ultrazvuku FOTO
Foto: Profimedia

SVI SU DOBRO!

IZNENAĐENJE! Žena rodila devet beba, a dve se nisu ni videle na ultrazvuku FOTO

Planeta

Halima Cise (25) priredila je lekarima ogromno iznenađenje kada je na svet donela čak devet beba, dve više nego što su ginekolozi videli na ultrazvuku, izvestilo je ministarstvo zdravlja u Maliju.

Sve bebe došle su na svet carskim rezom, a Halima se pridružila tek malom broju žena koje su rodile čak devet beba.

Priča o trudnoći Halime Cise okupirala je zapadnoafričku naciju i privukla pažnju tamošnjih čelnika. Kada su lekari u martu rekli da joj je potrebna posebna nega lekara specijalista, privremeni predsednik vlade Bah Ndaw naredio je da se trudnica pošalje u Maroko, gde se porodila u jednoj od tamošnjih bolnica.

Donela je na svet pet devojčica i četiri dečaka.

Seorang wanita selamat melahirkan bayi kembar sembilan di Maghribi. Halima Cisse, 25 tahun, berasal dari Mali,...

Posted by ASYIKfm on Tuesday, May 4, 2021

"Mama i bebe se za sada dobro osećaju, rekla je za AFP malijska ministarka zdravlja Fanta Siby, rekavši da informacije dobija od malijskog lekara koji je pratio Halimu u Maroko.

"Trebalo bi da se vratimo u domovinu kroz nekoliko nedelja", rekla je.

Međutim, glasnogovornik marokanskog ministra zdravlja Rašid Koudari nema saznanja da se višestruki porođaj dogodio u jednoj od njihovih bolnica.

Lekari su bili veoma zabrinuti za zdravlje trudnice i mališana. Devetorke su izuzetno retka pojava u svetu, a šanse za preživljavanje beba su izuzetno male.

Prvi poznati slučaj devetorki zabeležen je 13. juna 1971. godine kada je jedna Australijanka donela na svet pet dečaka i četiri devojčice. Nažalost, dve su bebe bile rođene mrtve, a ostalih sedmoro nedonoščadi preminulo je u roku od nedelju dana.

Takođe, u Maleziji je Zurina Mat Saad postala majka devetorki 26. marta 1999. godine. Donela je na svet pet dečaka i četiri devojčice, ali nijedna od beba nažalost nije preživela više od šest sati.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja