TRAMP OSTAJE PROTERAN SA FEJSBUKA: Nadzorni odbor kompanije odlučio da ne bi trebalo odblokirati nalog bivšeg predsednika SAD!
Foto: EPA / Chris Kleponis / POOL

muke sa mrežama

TRAMP OSTAJE PROTERAN SA FEJSBUKA: Nadzorni odbor kompanije odlučio da ne bi trebalo odblokirati nalog bivšeg predsednika SAD!

Planeta -

Fejsbuk nalog Donalda Trampa ne bi trebalo da bude odblokiran, saopštio je danas nadzorni odbor te društvene mreže, a prenosi britanski list "Gardijan".

Nadzorni odbor Fejsbuka je podržao odluku o suspenziji naloga bivšeg američkog predsednika, ali je saopštio da je suspenzija na "neodređeno vreme" bila pogrešna, prenosi agencija Rojters.

Iz Odbora navode da bi Fejsbuk trebalo da pronađe "proporcionalan odgovor" koji je u skladu sa pravilima koja se primenjuju na druge korisnike platforme, te da Fejsbuk mora da završi reviziju u roku od šest meseci.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama.

Iz kompanije Fejsbuk su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Chris Kleponis / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja