TAJFUN ĆE TUTNJATI PREKO CRVENOG TRGA: Otkrivamo novitete ruskog arsenala koji će biti predstavljeni na paradi povodom Dana pobede
Foto: Screenshot YT VIdeo news Agency

oružje

TAJFUN ĆE TUTNJATI PREKO CRVENOG TRGA: Otkrivamo novitete ruskog arsenala koji će biti predstavljeni na paradi povodom Dana pobede

Planeta -

Najnovija ruska oklopna vozila, kao i legendarni tenkovi iz Velikog otadžbinskog rata, učestvovali su u generalnoj probi za Paradu pobede, koja se održava sutra.

Više od 190 modela vojne opreme bilo je uključeno u mehanizovani konvoj koji je prolazio preko Crvenog trga. Po prvi put, najnovija Tajfun-PVO će se naći u toj koloni.

Mehanizovani deo Parade otvorili su legendarni tenkovi T-34. Najnoviji tenkovi T-90M Proriv i T-14 Armata, borbena vozila pešadije Kurganjec i artiljerijski sistemi Koalicija-SV takođe su se vozili popločanim Crvenim trgom. U probi je uključeno nekoliko vrsta tenkova: T-72B3M, T-80BVM i T-90M.

Na glavnom trgu Rusije pojavili su se i operativno-taktički raketni sistemi Iskander-M, protivavionski raketni sistemi Buk-M3 i Tor-M2. Pored toga, u probi Parade učestvovali su protivavionski raketni i topovski sistemi Pantcir-S i sistemi S-400 Triumf. Bacači strateškog raketnog sistema Jars takođe su se vozili preko Crvenog trga.

Kurir.rs/RG.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track