PREDSTAVLJENO NOVO ORUŽJE OSVETE HAMASA: Lansirana nova vrsta rakete, na meti izraelski aerodromi! VIDEO
Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

opasno

PREDSTAVLJENO NOVO ORUŽJE OSVETE HAMASA: Lansirana nova vrsta rakete, na meti izraelski aerodromi! VIDEO

Planeta -

Vojni portparol brigade Al-Kasam, "Abu Ubaida", najavio je raketu "Aijaš 250", ističući da su svi izraelski aerodromi pod dometom projektila, kao i svaka tačka u Palestini na severu i jugu.

"Po naredbi Abu Kaleda Mohamedu Al-Deifa, ona se sada lansira prema aerodromu Ramon, u južnoj Palestini, oko 220 km udaljenom od Gaze. Raketa Ajaš ​​250, dometa većeg od 250 km, sa razornom snagom, najveća je pobeda Al-Akse i deo našeg odgovora na atentat Naši vođe, naši inženjeri su heroji deo njihovih dostignuća i razvoja", kaže on.

"Uvodimo u službu rakete Ajaš ​​250 i kažemo neprijatelju: Ovde su vaši aerodromi i svaka tačka od severa Palestine do njenog juga nalazi se u dometu naših projektila, a ovde je sledeće oružje odvraćanja koje leti u neba Palestine prema svakoj meti koju odredimo i odlučimo uz pomoć Boga ".

"Shodno tome, šef kabineta poziva međunarodne avio-kompanije da odmah zaustave letove do bilo kog aerodroma u okviru geografije okupirane Palestine." A portparol brigada Al-Kasam, "Abu Ubaida", prethodno je u snimljenom obraćanju u četvrtak popodne rekao, "Ne postoje crvene linije ako treba odgovoriti neprijatelju".

U govoru koji je emitovala televizija Al-Aksa, povezana sa Hamasom, "sat vremena nismo stali da se pripremimo za rušenje neprijateljskih tvrđava, a naši raketni udari otkrili su krhkost neprijateljskog entiteta."

Kurir.rs/kwinews.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track