OVA ŽENA MOŽE DA UNIŠTI ZLOGLASNI KARTEL SINALOU: Provodi 22 sata u ćeliji, ali ako se dogovori sa SAD, El Čapo odlazi u istoriju
Foto: EPA/JOHN TAGGART

sprema li se nagodba

OVA ŽENA MOŽE DA UNIŠTI ZLOGLASNI KARTEL SINALOU: Provodi 22 sata u ćeliji, ali ako se dogovori sa SAD, El Čapo odlazi u istoriju

Planeta -

Ema Koronel (31), supruga narko-bosa Hoakina Guzmana, poznatijeg kao El Čapo, mogla bi da uništi njegov zloglasni kartel Sinaloa, ukoliko sklopi sporazum sa američkim vlastima, prenosi britanski San.

Bivši najviši zvaničnik američke Uprave za suzbijanje narkotika (DEA), Majk Vidžil, rekao je britanskim medijima da bi Ema mogla da pruži ključne podatke uz pomoć kojih bi ceo kartel mogao da se rasformira.

Kako joj preti veoma duga zatvorska kazna, zbog koje će biti daleko od svojih ćerki bliznakinja, to bi bio dobar motiv da progovori.

Otkako je uhapšena prošlog februara, većinu dana provodi zaključana u svojoj ćeliji u zatvoru u Aleksandriji, u američkoj državi Virdžiniji.

El Čapo, Hoakin Guzman El Čapo, narko-bos
foto: EPA/Jose Mendez

El Čapova supruga najveći deo vremena provodi čitajući, izjavio je njen advokat Marijel Kolon, prenosi Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, Ema je zaključana u ćeliji 22 sata dnevno. Čuvari je izvode iz ćelije samo rano ujutru i vode u "malu unutrašnju sobu" u zatvoru, gde jedva provodi par sati.

On je dodao da je jedina stvar, koju Koronel može da radi dok je zatvorena u ćeliji, jeste da čita.

Podsetimo, Ema Koronel uhapšena je u februaru na međunarodnom aerodromu u blizini Vašingtona.

Bivša manekenka optužena je za učešće u nedozvoljenom udruživanju radi trgovine kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane. Sudija je tada odredio pritvor bez mogućnosti kaucije, a preti joj doživotna kazna.

Takođe je optužena da je pomogla El Čapu da pobegne iz zatvora u Meksiku pre nekoliko godina.

Nakit i skupocenu odeću sada je zamenila zatvorskim odelom.

Mediji su počeli da je nazivaju "kraljicom ledenog srca" zbog njenog nepokolebljivog karaktera i njene odlučne odbrane jednog od najtraženijih svetskih kriminalaca.

El Čapo je privukao pažnju svetske javnosti kada je pobegao iz meksičkog zatvora, a Americi je izručen 2017. Do kraja života će biti u visoko obezbeđenom zatvoru ADX Florens.

Inače, Emu Koronel je upoznao 2007. godine kada u meksičkoj državi Durango gde je učestvovala u takmičenju lepote. Tada joj je bilo 18, a njemu 47.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track