OSVETA KOJA JE POŠLA PO ZLU Dečak (10) umro nakon što je greškom pojeo otrovni kebab koji je žena namenila svom bivšem
Foto: UWE ANSPACH / AFP / Profimedia

kobni ručak

OSVETA KOJA JE POŠLA PO ZLU Dečak (10) umro nakon što je greškom pojeo otrovni kebab koji je žena namenila svom bivšem

Planeta -

Indonežanku čeka smrtna kazna pred streljačkim vodom zbog toga što je slučajno ubila dečaka u neuspelom pokušaju osvete.

Nani Apriliani (25) optužena je za ubistvo s predumišljajem nakon što je 10-godišnji dečak Naba Faiz Praseti pojeo otrovni kebab namenjen njenom bivšem ljubavniku, prenosi "Tajms".

Otac nesrećnog dečaka je vozač dostave hrane kome je, prema policiji, Apriliani ponudila 30.000 rupija (oko 2 evra) da odnese paket hrane na određenu adresu.

To je navodno bio dom policajca koji je napustio Apriliani da bi se oženio drugom ženom. On nije bio kod kuće, a njegova supruga je odbila da prihvati paket jer nije znala ko ga je poslao.

Ne želeći da obrok propadne, vozač ga je poneo kući i podelio sa suprugom i sinom, kojima je ubrzo pošla pena na usta i krenuli su da povraćaju.

Prebačeni su u lokalnu opštinsku bolnicu, gde su ženu spasili lekari. Dečak, međutim, nije preživeo.

Istrage su otkrile da je kobni kebab koji je bio sa sotaj sosom bio preliven cijanidnim otrovom za pacove. Dečakov otac nije pojeo taj deo obroka.

Policija je na kraju identifikovala Apriliani, kozmetičarku iz grada Jogiakarta, na snimcima CCTV-a koji su snimili njen početni razgovor sa dostavljačem.

Uhapšena je 30. aprila, pet dana nakon dečakove smrti.

Policija je saopštila da je cijanid kupila putem interneta krajem marta sa izričitim ciljem da otruje svog bivšeg ljubavnika.

"Osumnjičena je planirala zločin. Kupila je otrov za 225.000 rupija (oko 13 evra) preko interneta. Njen motiv bio je slomljeno srce, jer se "meta" njenog zločina venčala sa nekim drugim, a ne sa njom", rekao je šef policije Jogiakarta.

Preti joj 20 godina iza rešetaka ili pogubljenje, koje bi izvršio streljački vod u ovoj zemlji jugoistočne Azije.

Kurir.rs/The Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track