MALOM EJTANU (5) JE U PADU ŽIČARE POGINULA CELA PORODICA Počeo je da dolazi svesti, evo koga je prvo ugledao VIDEO
Foto: Facebook, Handout / AFP / Profimedia

tuga do neba

MALOM EJTANU (5) JE U PADU ŽIČARE POGINULA CELA PORODICA Počeo je da dolazi svesti, evo koga je prvo ugledao VIDEO

Planeta -

Ejtan Biran, jedini član porodice koji je preživeo pad žičare u Italiji, oporavlja se i nakratko je otvorio oči.

Petogodišnji izraelski dečak, koji je jedini preživeo pad italijanske žičare u sredu, otvorio je oči prvi put od nesreće koja je usmrtila njegove roditelje, njegovog brata i baku i dedu.

Zvaničnik bolnice Regina Margarita u Torinu, gde se nalazi na lečenju, rekao je da je Biran, koji je sedatiran i nalazi se na respiratoru, nakratko otvorio oči, prenose italijanski mediji.

Bolnički zvaničnik rekao je da je to bila "vrlo delikatna faza".

Njegova tetka, doktorka koja živi u Italiji, bila je pored njegovog kreveta kad je došao svesti. Biran je pretrpeo višestruke prelome kosti u padu, iako su lekari utvrdili da nije bilo neuroloških oštećenja. Postepeno je uklanjan sedativ kako se njegovo stanje poboljšavalo.

Porodica Biran
foto: Facebook, Handout / AFP / Profimedia

Izraelski mediji izvestili su da je lokalni psihijatar određen da detetu saopšti vest o gubitku porodice.

Tela pet članova porodice Biran poginulih u nesreći dopremljena su u Izrael u sredu na sahranu, rekao je izraelski ambasador u Italiji Dror Eidar.

Tri osobe su uhapšene zbog pada žičare na severu Italije, uključujući vlasnika i menadžera kompanije žičara Motarone koja upravlja lokacijom. Luiđi Nerini je uhapšen zajedno sa vodećim inženjerom kompanije i operativnim šefom službe, prenose italijanski mediji.

U tragediji je ubijeno 14 ljudi, uključujući pet članova porodice Biran. Ejtana, koji je sa porodicom boravio u Italiji, očigledno je spasio zagrljaj njegovog oca, koji je poginuo kada se kabina srušila na zemlju, rekao je u ponedeljak portparol bolnice.

Kurir.rs/Times of Israel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track