POD OPSADOM: Putnici podigli čerge ispred Vindzora, policija pokušala da ih pomeri pa se uselili na travnjak pored zamka
Foto: Profimedia

prolećna skitnja

POD OPSADOM: Putnici podigli čerge ispred Vindzora, policija pokušala da ih pomeri pa se uselili na travnjak pored zamka

Planeta -

Grupa "putnika" (kako sebe zovu britanski Romi) sa 30 karavana i kamp prikolica stacionirala se ispred zamka Vindzor.

Putnici su juče parkirali 30 karavana i motokuća ispred kraljičinog omiljenog zamka Vindzor što je nagnalo policiju da pokuša da ih ukloni sa travnjaka i iz celog kvarta.

Ubrzo pošto je policija rašlistila oblast, grupa putnika obila je katance na kapiji zamka i uselila se na travnjak Dedvort zamka na koji gledaju kraljičini prozori.

U međuvremenu, britanski tabloidi su snimili princa Endrua kako prolazi pored "putnika" koji su se stacionirali na kraljičinom travnjaku, ne obraćajući pažnju na nove komšije.

Policija je danas odustala od pokušaja da ih natera da se pomere i umesto toga im je nudila testove za koronu i obaveštavala ih gde je najbliža bolnica.

Putnici koji su se odomaćili na kraljičinom travnjaku stigli su posle druge grupe koja je kamp podigla u popularnom parku Kju Grin u zapadnom Londonu, gde kuće koštaju po dva miliona funti, ali su otišli pre nego što im je uručeno obaveštenje o deložaciji.

Mediji prenose i da su neki od Roma pokušali da popiju piće u ekskluzivnom privatnom klubu u Vindzoru ali su izgurani napolje. Stanovnici Dedvort zamka, koji je zapravo luksuzna stambena zgrada, zabrinuti su kako će im izgledati travnjak i kvart kad putnici odu.

Kako policija ne može da ih raseli - jer su na javnom dobru - putnicima su uručena pravila ponašanja i sada je njima i stanovnicima ostalo samo da se nadaju da će ih neko od Roma prekršiti i dati im razlog da ih uklone sa travnjaka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track