USMRTIO JE ZALUTALI METAK Influenserka poginula nasred ulice nekoliko dana nakon što je objavila da je trudna FOTO
Foto: Printscreen Instagram/eukathlenromeu

BRAZIL

USMRTIO JE ZALUTALI METAK Influenserka poginula nasred ulice nekoliko dana nakon što je objavila da je trudna FOTO

Planeta -

Smrt trudnice iz Brazila izazvala je bes u Rio de Žaneiru.

Početkom juna influenserka Katlin Romeu je postavila fotografiju na Instagramu na kojoj je zagrljena sa svojim dečkom dok je u prvom planu njen trudnički stomak.

"Otkrivam sebe kao majku i uplašena sam kada pomislim kako će sve to izgledati. Smejem se, plačem i uplašena sam", napisala je 24-godišnjakinja 2. juna.

Samo nekoliko dana kasnije, devojka je bila mrtva. Ona je još jedna žrtva konflikta između policije i narko bandi - pogođena je zalutalim metkom nasred ulice blizu njenog starog doma. Brzo je prevezena u bolnicu, ali je po dolasku proglašena mrtvom.

Buduća majka je čak izabrala ime za svoju bebu - Maja da je bila devojčica, a Zion da je bio dečak. Neposredno pred smrt, objavljivala je i kako oseća "lavovsku glad" kao i jutarnje mučnine.

Marselo Ramos, dečko nesrećne devojke, ne može da shvati šta se dogodilo.

"Tlo mi se izmaklo pod nogama. Ponekad je teško razumeti božju volju, ali znam da si ti bolje nego što smo sada mi. Moja ljubav nikada neće prestati, ti i Maja/Zion ćete zauvek živeti u mom srcu".

Katlinina baka bila je sa njom u trenutku nesreće. Kazala je da se njena unuka mesec dana ranije preselila iz tog kraja da bi izbegla nasilje koje je tu bilo prisutno.

"Metak ju je pogodio nekoliko trenutaka nakon što se pozdravila sa tetkom. Sve se dogodilo iznenada. Moja unuka je pala kad je počela pucnjava. Pokušala sam da je zaštitim jer je bila trudna", ispričala je baka.

Ona je dodala kako je videla rupu u njenom ramenu, nakon čega je počela da viče upomoć.

"Izgubila sam unuku i nerođenog praunuka u varvarskoj pucnjavi", rekla je baka.

U proteklih godinu dana, Rio je doživeo dramatičan porast smrtonosnih upada policije u favele - uprkos nalogu vrhovnog suda da zaustavi takve operacije tokom pavidemije kovid 19.

1 / 5 Foto: FABIO TEIXEIRA / Sipa Press / Profimedia

Posle Romeuine smrti, lokalni stanovnici blokirali su autoput koji povezuje južnu i severnu zonu Rija. Demonstranti su blokirali saobraćaj, pozivajući na pravdu i držeći table sa natpisima: "Želimo mir."

"Želimo da policija zaustavi ove operacije koje nas tlače i istrebljuju“, rekao je Lusiano Norberto dos Santos, čijeg je brata policija takođe ubila 2009. godine.

Kurir.rs/The Guardian/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track