NOVINAR KOJI JE OTKRIO TAJNE KLINTONOVE SASTANKE PRONAĐEN MRTAV: Uhvatio bivšeg predsednika na delu, pa dobijao pretnje smrću
Foto: Youtube/ABC15 Arizona, EPA/Andrew Gombert

Njegova smrt se istražuje kao samoubistvo

NOVINAR KOJI JE OTKRIO TAJNE KLINTONOVE SASTANKE PRONAĐEN MRTAV: Uhvatio bivšeg predsednika na delu, pa dobijao pretnje smrću

Planeta -

Novinar Kristofer Sajn (45), koji je otkrio priču o tajnom susretu 2016. godine između Bila Klintona i tadašnje državne tužiteljke Lorete Linč, pronađen je mrtav u svom stanu.

Njegovo telo je pronađeno u njegovom stanu u Birmingemu u Alabami u subotu ujutro oko 8 sati. Njegova smrt se istražuje kao samoubistvo. Iza sebe je ostavio ženu Lauru i tri sina.

"Naše najdublje saučešće delimo sa Kristoferovom porodicom i bliskim prijateljima. Izgubili smo poštovanog kolegu čiji će neizbrisiv otisak zauvek služiti kao obeležje pristojnosti, poštenja i novinarskog integriteta. Možemo se samo nadati da ćemo nastaviti njegovo nasleđe. Neka njegovo sećanje bude blagoslov", izjavio je Erik Lend potpredsednik i generalni direktor televizijske kuće ABC, za koju je Sajn dugo radio.

Sajn je došao u žižu javnosti kada je obelodanio da se Bil Klinton na Međunarodnom aerodromu u Feniksu našao sa tadašnjom državnom tužiteljkom Loretom Linč, u junu 2016. godine, u isto vreme kada je protiv Hilari Klinton FBI vodio istragu zbog upotrebe privatnog mejl servera u službene svrhe, dok je bila državna sekretarka.

Loreta Linč je insistirala da sa Klintonom nije razgovarala o bilo kom pitanju iz istrage.

Bil Klinton, Hilari Klinton
foto: AP / Tanya Moutzalias

Istraga je inače trebalo da utvrdi da li je Hilari Klinton koristila privatni mejl kako bi primala poverljive podatke, umesto zaštićeni službeni mejl. Sumnja se da je i to bio jedan od razloga zašto je kasnije te godine izgubila na predsedničkim izborima od republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Sajn je nakon toga doživeo veliku popularnost koja mu je omogućila da objavi i knjigu, ali je takođe primao i veliki broj pretnji smrću.

"Mojoj porodici je prećeno. Kredite kartice su hakovane", rekao je Sajn nedavno.

Kristofer je napisao knjigu pod nazivom "Tajna na asfaltu" o aferama Klintonovih. Sajn je odbacio tvrdnje Lorete Linč da se slučajno srela sa Klintonom, već je tvrdio da je to bio planirani sastanak.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track