TRAGEDIJA U AMERICI Stradao Srbin u stravičnoj nesreći na brodu, pet osoba povređeno VIDEO
Foto: Shutterstock

TRAGEDIJA

TRAGEDIJA U AMERICI Stradao Srbin u stravičnoj nesreći na brodu, pet osoba povređeno VIDEO

Planeta -

Srbin Miloš Marjanović (34) poginuo je juče u tragičnoj nesreći motornog broda na reci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Misuri.

Do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana sa prebivalištem u regionu Čikaga, zakucao u kamenje u plitkom delu reke. Nakon udarca svi putnici broda su sleteli sa plovila, a Marjanović je na mestu poginuo.

Ostali putnici prebačeni su sa mesta nesreće u bolnicu. Dvoje je u međuvremenu pušteno, a troje zadržano, od kojih se jedan srpski imigrant nalazi u Odeljenju intenzivne nege, u veoma teškom stanju.

Miloš Marjanović, rodom iz Leskovca, živeo je u čikaškom predgrađu Brukfild, gde je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Prema saznanjima Serbian Timesa, u Čikagu živi i Marjanovićev rođeni brat, koji je pozvan da preuzme telo. Među preostalim putnicima broda nalaze se još dvojica mladića iz Leskovca, po jedan iz Niša i Beograda, te devojka iz Vrnjačke Banje.

-Putnici sa broda su brzo vozili rekom u mraku, udarili su o kamenje u plitkom delu, nakon čega su odleteli sa plovila, izjavio je šef vatrogasnog bataljona Bil Modrošić.

Serbian Times će nastaviti da prati ovaj slučaj, a prema saznanjima sajta uskoro će biti organizovana i akcija prikupljanja pomoći za porodicu stradalog Marjanovića, kao i mladića koji je teško povređen u nesreći.

Kurir.rs/Serbian Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track