OBJAVA NOVINARKE CNN U PROGRAMU UŽIVO: Kristijan Amanpur opet uspela da šokira javnost VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

stižu poruke podrške

OBJAVA NOVINARKE CNN U PROGRAMU UŽIVO: Kristijan Amanpur opet uspela da šokira javnost VIDEO

Planeta -

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur objavila je u programu uživo da joj je dijagnostifikovan rak jajnika.

"Imala sam veliki operativni zahvat da se on ukloni, i sada me čeka nekoliko meseci hemoterapije kako bih imala najbolju moguću dugoročnu prognozu. Sigurna sam" da ću ga pobediti, rekla je Amanpur gledaocima na početku TV programa.

Amanpur (63) je jedna od najpoznatijih novinarki sveta, delom zbog praćenja međunarodnih sukoba. Poslednje četiri nedelje nije vodila program zbog svoje dijagnoze, javio je CNN.

U svojoj objavi Amanpur je ukazala da je rak jajnika široko rasprostranjen, te da ga imaju "milioni žena širom sveta“. Ona se gledaocima obratila iz Londona i istakla kako ima sreće što joj posao obezbeđuje zdravstveno osiguranje i pohvalila britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS).

Nakon što je otvoreno govorila o svojom hirurškom zahvatu i hemoterapiji, Amanpur je dodala da želi da podstakne žene da redovno idu na preglede. "Ovo vam govorim radi transparentnosti, ali u stvari najviše da pomenem važnost rane dijagnoze“, rekla je ona.

Amanpur je pozvala žene da se "informišu o bolesti, imaju redovne preglede, slušaju šta im telo govori i da insistiraju da njihova legitimna zabrinutost za zdravlje ne bude ignorisana ili umanjivana“.

Posle njene objave, društvene mreže su preplavljene porukama podrške, od kolega do gledalaca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track