NAPUŠTENA KUĆA NA SEVERU IRSKE KRIJE NEVEROVATNU TAJNU Svako ko u nju zakorači, ostane BEZ DAHA VIDEO
Foto: Profimedia

vremenska kapsula

NAPUŠTENA KUĆA NA SEVERU IRSKE KRIJE NEVEROVATNU TAJNU Svako ko u nju zakorači, ostane BEZ DAHA VIDEO

Planeta -

Napuštena farmerska kućica u jednom selu na severnom delu Irske je baš onakva kakvu ju je njen poslenji vlasnik ostavio. Njena spoljašnost je sasvim obična, ali kada se zakorači u nju, sve poprima drugu dimenziju.

Ova kućica je, kako je opisuju, prava ''vremenska kapsula''. Sobe pune garderobe, isečci iz starih novina, a tu je i čak do pola popušena lula koja je ostala netaknuta više od 50 godina.

Ova napuštena kućica je neverovatna vremenska kapsula koja vraća ljude u rani 20. vek.

Spolja ova kućica izgleda sasvim obično spolja, međutim već na samom ulasku u nju svako miže da oseti kao da se vratio jedan vek unazad u vreme Prvog svetskog rata i iz vremena Titanika.

U kućići se nalazi pregršt starih stvari, isečci iz novina još iz davne 1911. godine, zaustavljeni satovi, na pola popušena lula, kao i vlasnikove cipele ostavljene pored kreveta.

Fotograf Rebeka, koja se između ostalog bavi i fotografisanjem građevina, pozvana je da vidi ovu kućicu nakon što je vlasnik preminuo i ostala je u strahu od ukletih scena u savršeno očuvanom domu.

Tri brata su bila poslednji vlasnici kuće.

Kuća je prepuna porodičnih uspomena, a braća su ostavila takođe i konzerve hrane iz ranog 20. veka. One sve stoje neotvorene na kuhinjskim policama.

Ona je ostala zapanjena onim što je otkrila - starim knjigama, magazinima, novinama, literaturom koja je bila unaokolo po kući u kojoj su boravili farmeri. Sve je ostalo nektaknuto.

Stari sat je pokazivao 12.15 sati, par naočara je ostavljen rasklopljen, a tu je bila i kutijica sa OXO mastilom koja je ostala otvorena.

Na spratu je ostala posteljina koja se vremenom ubuđala, kao i kapa koja je ostala da visi na kraju okvira kreveta.

- Moram priznati da kada sam videla kućicu spolja nisam bila sigurna vredi li, međutim, kada sam otvorila vrata shvatila sam da je to zapravo istorijski muzej, rekla je Rebeka.

Ona je rekla da je želela da istraži više o kući, te je potražila porodicu tog farmera kako bi joj pomogla da ''sklopi sve kockice''.

Nakon razgovora sa ljudima, ona je otkrila da je Dezi bio fantastičan kuvar, da mnogi ljudi i dalje pominju njegov fantastičan hleb.

- On je bio srčani farmer, muzao je krave kako bi pravio mleko i puter, ispričala je ona.

Jedan od misterija koje Rebeka nije uspela da reši je u vezi sa ličnim stvarima koje su pripadale Evanu Mekvinu, koji je, kako je otkrila bio oženjen Dezijevom majkom.

Rebeka je napravila izložbu od ovih predmeta u Belfastu.

Kurir.rs/Daily Star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja