OVO JE BAJDENA I PUTINA SILNO ZABAVILO: Novinari napravili stampedo ne bi li ih uslikali, ruski agenti sve oterali! VIDEO
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

samit u ženevi

OVO JE BAJDENA I PUTINA SILNO ZABAVILO: Novinari napravili stampedo ne bi li ih uslikali, ruski agenti sve oterali! VIDEO

Planeta -

Džo Bajden i Vladimir Putin susreli su se na samitu u Ženevi, a pre zvaničnog početka pregovora, vidno su se zabavili dok su gledali kako se novinari guraju dok ih nije obezbeđenje oteralo.

Situacija je postala neverovatno napeta između dve novinarske ekipe iz SAD i Rusije, prema rečima dopisnice CNN-a Kejtlin Kolins.

Ona je rekla da je došlo do nekih izmena i da svi članovi američkih novinarskih ekipa nisu uspeli da uđu u sobu, u kojoj se održavao razgovor dvojice lidera u užem formatu.

"Rečeno nam je da je počelo i pre nego što su zapravo ušli u zgradu. Napolju je bilo guranja i vike, jer su svi ovi izveštači pokušavali da uđu unutra i vide kako dvojica lidera zajedno sede, iako naravno nisu svi novinari mogli da budu tamo", rekla je Kolinsova.

Međutim, obezbeđenje im je poručilo: "To je to, odlazite! Gotovo je!", što je bio znak da nema više snimanja.

Novinari su se gurali i tiskali, vikali jedni na druge da se pomere, ali niko nije. Nakon svega minut-dva, rusko obezbeđenje izvuklo je crveni konopac da odvoji medije od lidera, prenela je za “Politiko” novinarka Anita Kumar.

"Rusko obezbeđenje je vikalo na novinare da izađu i počelo da gura novinare. Novinari i zvaničnici Bele kuće su vikali da rusko obezbeđenje treba da prestane da ih dira. Mene su gurnuli više puta, skoro oborili na tlo, dok su se mnogi novinari saplitali na crveni konopac koji je sada bio skoro na podu", rekla je.

Kumarova je dodala da su “oba predsednika gledala i slušala medijsku gužvu ispred njih, delujući kao da ih scena zabavlja. U jednom trenutku, Bajden se nagnuo, rekao nešto tumaču i osmehnuo se”.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track