TELO BELGIJSKOG RAMBA NAĐENO U PARKU: Za odbeglim snajperistom tragali mesec dana! Leš našli šetači u šumi! VIDEO
Foto: Profimedia / John Thys / AFP, EPA / BELGIAN FEDERAL POLICE

ekstremni desničar

TELO BELGIJSKOG RAMBA NAĐENO U PARKU: Za odbeglim snajperistom tragali mesec dana! Leš našli šetači u šumi! VIDEO

Planeta -

Telo Jirgena Koningsa, odbeglog vojnika za kojim je belgijska policija tragala više od mesec dana, nađeno je u nacionalnom parku "Hoge Kampen".

Koningsovo telo otkrili su šetači u šumi nedaleko od mesta Dilsen-Stokem. Prema prvim indicijama, on je počinio samoubistvo, javljaju belgijski mediji.

Konigs (46), koga je štampa nazvala "belgijski Rambo", nestao je 17. maja, pošto je iz dve vojne kasarne, u kojima je bio stacioniran, ukrao četiri protivtenkovska bacača raketa, mitraljez i pištolj.

U poruci koju je ostavio iza sebe sastavio je listu imena 10 osoba koje želi da likvidira. Na toj listi su, navodno, bili vodeći belgijski virolog Mark Van Ranst i ministarka odbrane Lidivin Dedonde.

Za Koningsom je pokrenuta masovna potraga tokom koje su policija i vojska pročešljale velike delove nacionalnog parka.

On je iza sebe imao tri decenije vojne karijere, kao ekspert snajperista, pre nego što je počeo na fejsbuku da objavljuje pretnje i rasističke komentare. Zbog toga je bio disciplinski kažnjen, ali mu je i dalje bilo dozvoljeno da radi sa oružjem.

Tek po njegovom nestanku saznalo se da je Konings bio na spisku vojne obaveštajne službe kao desničarski ekstremista. On je, takođe, od strane službe koja procenjuje terorističke rizike, klasifikovan kao opasan.

Tada se u belgijskoj javnosti pokrenulo pitanje kako je takav čovek mogao da ima pristup oružju.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / John Thys / AFP, EPA / Belgian police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track