DEČAK (10) SPASAO ŽIVOT MOTOCIKLISTI: Skinuo je majicu i zaustavio mu krvarenje, a ovako ga je policija nagradila
Foto: Facebook/Polizei Thüringen

mali heroj

DEČAK (10) SPASAO ŽIVOT MOTOCIKLISTI: Skinuo je majicu i zaustavio mu krvarenje, a ovako ga je policija nagradila

Planeta -

Nemačka policija pohvalila je 10-godišnjeg dečaka Lenarda koji je u Unterbrajcbahu u nemačkoj saveznoj državi Tiringiji spasao život vozaču motora

Lenard je jedne večeri početkom juna slučajno video kako se motociklista zabio u ogradu od bodljikave žice. Nije je video zbog mraka i smanjene vidljivosti. Dečak je odmah dotrčao do njega i brzom reakcijom mu spasao život.

"Muškarac je 2. juna u večernjim satima vozio svoj motor i iznenada se zabio u bodljikavu žicu. Dečak Lenard je odmah intervenisao. Skinuo je svoju majicu i pritisnuo ranu kako bi zaustavio krvarenje. Ovim herojskim činom uspeo je da spreči obilno krvarenje zbog teških povreda koje je muškarac zadobio", napisala je policija na Fejsbuku.

Lenard je vikao kako bi dozvao pomoć, a čuo ga je prolaznik koji je odmah nazvao hitnu pomoć. Motociklista je odvezen u bolnicu i u potpunosti se oporavio.

Kao nagradu za hrabrost, Lenard je dobio vaučer za kupovinu elektronskih uređaja, nekoliko policijskih stvarčica kao suvenire i posetu policijskoj stanici gde su mu dali da razgleda i patrolno vozilo.

"Lenard se zaista može ponositi sobom i svojim nastupom, jer mnogi verovatno ne bi reagovali tako pažljivo i razborito", saopštila je nemačka policija.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track