TRAMP JE JOŠ POPULARNIJI OD BAJDENA, TVRDE ANKETE: Ali ima neko popularniji od obojice! VIDEO
Foto: AP/Jabin Botsford, EPA/Oliver Contreras

istraživanje

TRAMP JE JOŠ POPULARNIJI OD BAJDENA, TVRDE ANKETE: Ali ima neko popularniji od obojice! VIDEO

Planeta -

Bivši predsednik Donald Tramp popularniji je kod glasača nego predsednik Džo Bajden, zaključak je Rasmusenove ankete objavljene u petak.

Pedeset i jedan odsto glasača ima barem donekle povoljno mišljenje o Bajdenu u poređenju sa 52 procenta koji imaju donekle povoljno mišljenje o Trampu. Više ljudi ima nepovoljan pogled na Bajdena (48 odsto) od Trampa (46 odsto). Međutim, bivši predsednik Barak Obama popularniji je među glasačima i od Bajdena i od Trampa. Pedeset pet odsto glasača na Obamu gleda blagonaklono, a samo 26 odsto ima vrlo nepovoljno mišljenje o njemu.

"Upoređujući biračka mišljenja o Bajdenu i njegova dva prethodnika po demografskim kategorijama, trenutni predsednik pati od žešćeg neodobravanja republikanaca i nema snažnu podršku crnih glasača koji su koristili Obami“, prema anketi.

Izveštaj se nastavlja: ​​57 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje o Obami, samo 45 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje. Možda i značajnije, procenat crnih glasača koji imaju vrlo nepovoljan pogled na Bajdena (19 procenata) više je nego dvostruko veći od broja crnaca koji su o Obami mišljenja vrlo nepovoljni (9 procenata).

Pripadnost partiji je najznačajniji faktor u mišljenjima Bajdena i njegova dva neposredna prethodnika. Sveukupno, 83 posto demokrata gleda na Bajdena povoljno, kao do 20 posto republikanaca i 47 posto nepovezanih glasača. Osamdeset i četiri odsto republikanaca ima povoljno mišljenje o Trampu, kao i do 27 odsto demokrata i 47 odsto nepovezanih glasača.

Obama je dobio povoljne ocene od 83 odsto demokrata, 27 odsto republikanaca i 51 odsto nepovezanih birača.

Istraživanje 1.000 američkih verovatno birači sprovedeni su od 21. do 22. jula 2021. godine od strane Rasmusen Riportsa. Granica greške uzorkovanja je +/- 3 procentna poena uz nivo pouzdanosti od 95 procenata.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track