Najnovije vesti

MONSTRUM Američki diplomata silovao i drogirao 23 devojke u Meksiku!
Foto: FBI

STRAVIČNO

MONSTRUM Američki diplomata silovao i drogirao 23 devojke u Meksiku!

Planeta

Istraga pokrenuta nakon što su svedoci u maju 2020. na balkonu stana Brajana Džefrija Rejmonda videli golu devojku koja je vrištala i zvala u pomoć

Preti mu doživotna robija Brajan Džefri Rejmond i zgrada Ambasade
Preti mu doživotna robija Brajan Džefri Rejmond i zgrada Ambasade foto: FBI

Američkom diplomati Brajanu Džefriju Rejmondu (45) preti doživotna kazna zatvora zbog silovanja i drogiranja 23 devojke tokom 14 godina koliko je bio zaposlen u Ambasadi SAD u Meksiko Sitiju!

Ukratko

- Rejmond je 14 godina radio pri Ambasadi SAD u Meksiko Sitiju

- Bio je zaposlen u diplomatiji ukupno 23 godine

- Priznao je da je omamio najmanje 24 devojke

- FBI je kod njega pronašao 479 fotografija i video-snimaka

Rejmond, koji je iz La Mese (Kalifornija), priznao je u petak krivicu za optužbe za silovanje, seksualno zlostavljanje i prevoz nepristojnog materijala, navelo je ministarstvo pravde SAD.

Izneverio poverenje

Istraga protiv Rejmonda je pokrenuta nakon što je prošlog maja na balkonu njegovog stana u meksičkoj prestonici primećena gola devojka koja je vrištala i zvala u pomoć. Tokom ispitivanja neimenovana devojka je rekla kako se ničega ne seća nakon što je konzumirala hranu i piće koje je Rejmond obezbedio. On je prošlog oktobra uhapšen u La Mesi i protiv njega je podignuta jedna tačka optužnice. "Brajan Rejmond je izneverio poverenje koje mu je ukazano kao zaposleniku vlade SAD koji predstavlja Ameriku u inostranstvu. On je godinama bio predator i seksualno je zlostavljao, iskorišćavao i snimao ranjive žene", naveo je Kenet A. Polajt, pomoćnik generalnog tužioca iz krivičnog odeljenja ministarstva pravde. Tokom istrage agenti FBI su iz Rejmondovih elektronskih uređaja povratili na stotine fotografija golih ili polugolih devojaka koje su bile u besvesnom stanju. Najstarije fotografije snimljene su još 2006. Na fotografijama i video-snimcima se jasno vidi kako Rejmond miluje žrtve po dojkama, genitalijama i zadnjici.

Gubitak pamćenja

Tokom ispitivanja devojke su tvrdile da su imale gubitak pamćenja, da nisu ni znale da su imale fizički kontakt sa Rejmondom, kao i da nisu znale da postoje njihovi snimci. FBI je tokom istrage utvrdio da je Rejmond na internetu pretraživao sajtove vezane za sporedne efekte korišćenja određenih lekova i droge sa alkoholom, kao i na žene koje su u nesvesti.

Slični slučajevi - Na hiljade dolara odštete

Slični slučajevi su se i ranije dešavali u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu. Tako je 2014. jedan neimenovani oženjeni ataše otpušten nakon što je utvrđeno da je primorao jednu 22-godišnju devojku na oralni seks tokom novogodišnje zabave. U januaru 2016. jednom zaposlenom u konzulatu SAD u Velikoj Britaniji oduzeto je dete zbog zanemarivanja i zlostavljanja. U decembru 2017. otkriveno je da je ministarstvo finansija u periodu od pet godina platilo 174.000 dolara odštete zbog seksualnog uznemiravanja. U nekoliko ovih slučajeva bili su umešani i članovi Kongresa.

U priznanju krivice Rejmond je naveo da je imao seksualni odnos sa dve devojke koje su bile omamljene i nisu bile u stanju da dobrovoljno stupe u seksualni odnos. Zločin je počinio u svojoj rezidenciji u Meksiko Sitiju, koju je plaćala vlada SAD.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja