VATRENA STIHIJA GUTA ŠUMU IZNAD BODRUMA: Dok se požar širi, vatrogasci i helikopteri gase, a turisti se evakiušu! VIDEO
Foto: Twitter

sCENE KAO U FILMOVIMA KATASTROFE

VATRENA STIHIJA GUTA ŠUMU IZNAD BODRUMA: Dok se požar širi, vatrogasci i helikopteri gase, a turisti se evakiušu! VIDEO

Planeta -

Požari u Turskoj se ne simiruju. Danas oko podneva po lokalnom vremenu novi požar izbio je u brdima iznad Bodruma u brzo počeo da se širi prema naseljenim mestima u okolini.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci gustog crnog dima koji se nadvija nad ovim popularnim letovalištem u koje odlaze i srpski turisti, koji su prema poslednjim informacijama bezbedni.

Na snimcima koji stižu iz Bodruma vide se turisti koji sa koferima odlaze iz apartmana i hotela dok brada obrasla borovom šumom gore, a plamen se diže u visinu.

Kako javljaju turski mediji gradonačelnik Bodruma Ahmet Aras, apelovao je na sve građane da bez preke potrebe ne izlaze na ulicu, osim u hitnim slučajevima, kao bi omogućili vatrogascima brzu reakciju da požar bude lokalizovan.

Na društvenim mrežama pojavlju se i snimci životinskog sveta koji panično beži pred vatrenom stihijom koja guta sve pred sobom.

Prema navodima turskih medija u gašenje požara u brdima iznad Boruma uključio se i jedan helikopter.

Kako je saopšteno u gašenje požara osim vatrogasaca uključili su se i dobrovoljci. Vlasti saopštavaju da je najveća uteha što nije bilo do sad ljudskih žrtava.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track