FATALNA SLIČNOST SA MAFIJAŠKIM BOSOM: Britanac u Holandiji zaglavio bajbok, uhapsili ga na večeri i strpali u mega zatvor VIDEO
Mateo Mesina Denaro, Foto: Printscreen YouTube

bruka

FATALNA SLIČNOST SA MAFIJAŠKIM BOSOM: Britanac u Holandiji zaglavio bajbok, uhapsili ga na večeri i strpali u mega zatvor VIDEO

Planeta -

Muškarca iz Liverpula holandska policija je uhapsila jer su bili uvereni da je on šef mafije.

Identifikovan samo kao Mark L., 54-godišnjak je posetio Holandiju da gleda Grand Pri kada ga je policija uhapsila u sredu dok je večerao u restoranu.

Vezali su mu oči pre nego što su ga sa maksimalnom zaštitom prebacili u zatvor.

Policija je bila uverena da je on zapravo šef sicilijanske mafije, Mateo Mesini Denaro (59), za kojim se traga od 1993. godine zbog bombaškog napada u kome je poginulo 10 ljudi, a 93 su povređena, piše Dejli Mejl.

Mark L. je na kraju pušten četiri dana kasnije, u subotu, a policija je priznala svoju grešku. Njegov advokat, Van Klif, rekao je lokalnim vestima: "Pao bih sa stolice da je on zaista najtraženiji italijanski mafijaš."

"Čim je izgovorio prvu reč, odmah sam znao da je Britanac kada sam čuo njegov engleski naglasak. Zamislite da ste u jednom trenutku na večeri, a sledećeg ćete sedeti u holandskom zatvoru sa maksimalnom zaštitom", kaže advokat.

Denaru je suđeno u odsustvu i osuđen na doživotni zatvor u maju 2002. zbog njegove uloge u bombaškim napadima 1993. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track