POLA AMERIKE TUŽI BAJDENA ZBOG OBAVEZNE VAKCINACIJE! Zvaničnici upoziravaju: To je udar na lične slobode! VIDEO
Foto: Naresh777 / Shutterstock.com, Shuttertsock

24 države sad

POLA AMERIKE TUŽI BAJDENA ZBOG OBAVEZNE VAKCINACIJE! Zvaničnici upoziravaju: To je udar na lične slobode! VIDEO

Planeta -

Republički državni tužioci iz 24 države zapretili su tužbom protiv predsednika Džoa Bajdena ako njegova obaveza vakcinisanja stupi na snagu, saopštili su u utorak tužioci.

Tužioci, na čelu sa državnim tužiocem Južne Karoline Alanom Vilsonom, tvrde da je Bidenov mandat za vakcinu nezakonit i da će izbaciti Amerikance iz radne snage. Bajdenova naredba nalaže da kompanije sa više od 100 zaposlenih zahtevaju od svojih radnika da budu vakcinisani protiv korone ili da se podvrgavaju nedeljnim testovima na koronu.

„Vaš plan je katastrofalan i kontraproduktivan“, napisala je grupa u pismu. „Ako vaša administracija ne promeni svoj kurs, dole potpisani državni tužioci će tražiti sve dostupne pravne mogućnosti da vas smatraju odgovornim i da poštuju vladavinu prava.

"Vaša obaveza vakcinisanja ne predstavlja samo pretnju individualnoj slobodi, već katastrofu javnog zdravlja koja će raseliti ugrožene radnike i pogoršati krizu osoblja u bolnicama širom zemlje, sa ozbiljnim posljedicama za sve Amerikance", nastavlja se u pismu.

Autori su nastavili da tvrde da će Bajdenov mandat povećati skepticizam prema vakcinama u SAD -u slanjem poruke da nevakcinisani Amerikanci predstavljaju pretnju za vakcinisane Amerikance. Bajden i medicinski stručnjaci više puta su govorili javnosti da se vakcinisane osobe suočavaju sa „izuzetno niskim“ šansama da se teško razbole od korone, prenosi Dejli Koler.

Bajdenova administracija dala je kompanijama rok do 22. novembra da vakcinišu svoje zaposlene ili počnu nedeljno testiranje. Osim 24 skupštine, Republički nacionalni komitet (RNC) je takođe zapretio pravnom akcijom ako Bajdenov mandat stupi na snagu.

Kompletan spisak država uključuje Alabamu, Aljasku, Arizonu, Arkanzas, Floridu, Džordžiju, Indijanu, Kanzas, Kentaki, Luizijanu, Misisipi, Misuri, Montanu, Nebrasku, Nju Hempšir, Severnu Dakotu, Ohajo, Oklahomu, Južnu Karolinu, Južnu Dakotu, Teksas, Juta, Zapadna Virdžinija i Vajoming.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track