GRAD NA VODI Završeno testiranje najvećeg broda za krstarenje na svetu!
Foto: Rojal karibijen internešenel

VELIČINA JESTE BITNA

GRAD NA VODI Završeno testiranje najvećeg broda za krstarenje na svetu!

Planeta -

"Wonder of the Seas", koji je napravljen u Francuskoj, dugačak je čak 362 metra i ima 18 paluba, a moći će da primi ukupno 6.988 putnika

Za ovakve brodove potrebni veći okeani 'Wonder of the Seas'
Za ovakve brodove potrebni veći okeani "Wonder of the Seas"foto: Rojal karibijen internešenel

Veličina zaista jeste bitna kada se radi o brodovima za krstarenje, a najveći brod na svetu uspešno je prošao prva testiranja! U pitanju je "Wonder of the Seas", koji je napravljen u Francuskoj, a dugačak je čak 362 metra.

Letnja sezona

Ovaj grad na vodi može da primi ukupno 6.988 putnika o kojima će brinuti čak 2.300 članova posade. Putnicima će na raspolaganju biti 16 paluba, od ukupno 18, koliko ih ima.

Sve je podređeno uživanju Gornji deo broda
Sve je podređeno uživanju Gornji deo broda

Tehnički podaci

Dužina: 362 metra

Širina: 64 metra

Paluba: 18

Maks. brzina: 24 čvora (oko 43,5 km/h)

Broj putnika: 6.988

Posada: 3.200

Potrošnja: 270 tona goriva dnevno

Na prvom testiranju brod je prešao oko 3.000 kilometara, što je skoro pola puta od Londona do Njujorka. Izvršeno je više od 40 raznih testiranja u kojima je učestvovalo preko 500 stručnjaka i eksperata za plovidbu okeanima. Prva plovidba između Evrope i novog sveta planirana je za 4. mart 2022, pre nego što brod otvori letnju sezonu odmora u maju, kada će saobraćati od Barselone do Rima.

Krma I sa zadnje strane izgleda fascinantno
Krma I sa zadnje strane izgleda fascinantno foto: Rojal karibijen internešenel

Dugačak spisak - Evo šta sve ima

Podugačak je spisak svega šta ovaj brod ima da ponudi. Putnicima je na raspolaganju: 35 barova, 24 metra dugačak zip-lajn, 20 restorana, 15 bazena, tri tobogana, dva bioskopa, dva salona za spa, dva zida za penjanje, simulator za surfovanje, kazino, prirodni park, teren za mini-golf, teren za košarku, heliodrom, bazen za ronjenje, salu za klizanje, teretanu, ringišpil...

Sedmodnevno krstarenje podrazumevaće i posetu Palma de Majorki i italijanskom ostrvu Kapri. Maksimalna brzina je 24 čvora (oko 43,5 kilometara na sat). Brod ima 24 lifta za goste i širok je 64 metra.

Oporavak industrije

Majkl Bejli, predsednik i izvršni direktor kompanije "Rojal karibijen internešenel", uveren je da će se industrija oporaviti od pandemije koronavirusa, koja je nanela veliku štetu turističkoj industriji: - Trenutak je odličan. Naši brodovi su sve puniji i polovina flote je ponovo aktivna. ohrabreni smo onim što vidimo. Region Evrope i Amerike je ponovo na putu da preuzme primat, a u tome će nam pomoći potpuno novi brodovi poput ovog. Naši klijenti su željni avantura bez obzira na svoje godine - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track