PUCNJAVA U NEMAČKOJ: Tražili mu da stavi masku, on pucao radniku u glavu a posle se branio da je pod stresom i da je žrtva kriva
Foto: Profimedia

KORONAVIRUS

PUCNJAVA U NEMAČKOJ: Tražili mu da stavi masku, on pucao radniku u glavu a posle se branio da je pod stresom i da je žrtva kriva

Planeta -

Dvadesetogodišnji muškarac ubijen je nakon što je od mušterije zatražio da stavi masku. Osumnjičeni napadač branio se da je pod velikim stresom zbog epidemioloških mera.

Radnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstajn ubijen je nakon prepirke sa kupcem oko maske za lice. Kako navodi policija, 49-godišnjak je osumnjičen da je upucao radnika posle svađe oko nošenja zaštitne maske.

Osumnjičeni je ušao u zatvoreni deo pumpe bez maske zbog čega ga je mladić zaustavio i zatražio od njega da poštuje pravila i stavi masku. Njih dvojica su se onda posvađali, nakon čega je čovek bez maske otišao, prenosi Dojče vele.

Policija navodi da se osumnjičeni vratio sat vremena kasnije, ovoga puta sa maskom koju je skinuo kako bi nastavio da se svađa sa zaposlenim. U jednom trenutku je izvadio pištolj i ubio momka upucavši ga u lice.

Osumnjičeni je pobedao pešaka da bi se dan kasnije pojavio u policijskoj stqanici i priznao ubistvo. Tužilac Kai Furman rekao je da je osumnjičeni rekao policiji da se protivi merama protiv koronavirusa i da ga čitava ta situacija "stresira" i da je osetio da mu nema druge nego da bude primer. Navodno je osumnjičeni smatrao da je žrtva "kriva za celokupnu situaciju jer je poštovao pravila".

Gradonačelnik Fank Fruhauf rekao je da je šokiran zločinom. "Ovo je potpuno neshvatljiv, užasan čin bez presedana", rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track