KOVID NOĆNA MORA: Šaman iz Šri Lanke koji je u snu video napitak protiv korone, umro od te bolesti
Foto: Ishara S.KODIKARA / AFP / Profimedia

šri lanka

KOVID NOĆNA MORA: Šaman iz Šri Lanke koji je u snu video napitak protiv korone, umro od te bolesti

Planeta -

Šaman iz Šri Lanke koji je napravio napitak koji je, kako je tvrdio, štitio ljude od kovida, umro je od te bolesti, potvrdila je njegova porodica.

Elijanta Vajt davao je sportistima i političarima napitak za koji je tvrdio da mu je "došao u snu". Smatrao je da bi se izlivanjem tog napitka u reke okončala pandemija u Šri Lanki i susednoj Indiji.

Šaman (48) se tepk razboleo početkom meseca i prebalen je u bolnicu gde mu se stanje pogoršalo.

Njegov napitak javno je podržala bivša ministarka zdravlja Šri Lanke Pavitra Vaniarači, koja je nakon toga dve sedmice provela na intenzivnoj nezi zbog korone, piše BBC.

Vajt je postao poznat poslednjih godina nakon što je lečio nekoliko indijskih zvezda kriketa, iako je njegove "tretmane" medicinska zajednica odbacivala. Takođe ga je konsultovao i premijer Mahinda Radžapaksi, koji je na Tviteru izrazio saučešće.

"Njegovo nasleđe nastaviće da živi kroz mnoge živote koje je dotakaoi izlečio od raznih bolesti", napisao je Radžapaksa.

U Šri Lanci je proteklih mesec dana bio na snazi policijski čas zbog širenja delta varijante. Prema zvaničnim podacima, u zemlji je od virusa umrlo 12.000 ljudi, a zaraženo je više od pola miliona, ali lekari smatraju da je broj umrlih dvostruko veći.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track