MASOVNA TUČA NA SAHRANI U IRSKOJ: Napadači potegli noževe, kovčeg završio na podu, ožalošćeni u strahu pobegli VIDEO
Foto: Screenshot YT

bruka

MASOVNA TUČA NA SAHRANI U IRSKOJ: Napadači potegli noževe, kovčeg završio na podu, ožalošćeni u strahu pobegli VIDEO

Planeta -

Zbog masovne tuče na sahrani kovčeg preminule žene je pao na pod dok su šokirani ožalošćeni bili primorani da se brane.

Teresa Vard (84) iz irskog okruga Galvaj sahranjivana je kada je izbila tuča u trenutku nasilja koje po rečima očevidaca čak ni Papa nije mogao zaustaviti'.

Kako prenosi Ajriš Miror, dve žene i pet muškaraca su teško povređeni.

Terezina sahrana prvobitno je trebalo da se održi na drugi dan, ali je premeštena tako da se poklopi sa rođendanom njene ćerke koja je umrla od raka pre devet meseci.

Takođe se dogodilo da se poklopila sa drugom sahranom u tom području što je dovelo do toga da je policija u stanju pripravnosti od ranih jutarnjih sati u sredu ujutru.

Martin Entoni Vord, 35, upravo je bio pokopan, a gospođa Vard je sahranjena kada je grupa muškaraca, za koje se veruje da nisu u srodstvu ni sa jednom porodicom, počela napadati ožalošćene na sahrani Vardove.

Podrazumeva se da je incident povezan sa lokalnim huliganima na području između dve rivalske porodice koja je eskalirala poslednjih meseci i nije bila povezana sa porodicama pokojnika.

Stanovnici u blizini groblja Tuam rekli su da su primetili prisustvo policije u tom području od ranog jutra, a neki su postali svesni velike operacije dok su svoju decu ostavljali na umu ili u jaslicama.

"Galvai Beo" javlja da je tokom okršaja kovčeg preminule Tereze Vard morao biti spušten na zemlju pošto je nasilje počelo.

"Napadi su se dogodili odmah, kovčeg nije ni uspeo da uđe u grobnicu i morali su da ga bace na zemlju dok se haos rasplamsao."

Izjave očevidaca sahrane potvrdile su da je napad trajao oko 20 minuta.

Rekli su kako je sveštenik Pet Farager uzalud je pokušavao da smiri stvari, ali scena je bila previše haotična.

Kurir.rs/Daily Star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track