EKS STUDENT SILOVAO ŽENU U VOZU, PUTNICI SNIMALI Novi detalji o slučaju koji je šokirao SAD! Zakon ga štiti od deportacije! VIDEO
Foto: Screenshot YT/Fox 29

bruka

EKS STUDENT SILOVAO ŽENU U VOZU, PUTNICI SNIMALI Novi detalji o slučaju koji je šokirao SAD! Zakon ga štiti od deportacije! VIDEO

Planeta -

Muškarac koji je navodno silovao ženu pred putnicima u vozu u Filadelfiji već ima kriminalni dosije i bio je prekoračio studentsku vizu- ali ga je imigracioni sistem zaštitio od deportacije.

To je u svojoj emisiji potvrdio voditelj Foksa Taker Karlson. P njegovim rečima Fiston Ngoi, koji je uhapšen prošle sedmice zbog navodnog silovanja žene u brutalnom napadu u vozu SEPTA pred drugim putnicima, legalno došao u SAD 2012. godine sa studentskom vizom.

Međutim, 35-godišnjem državljaninu Konga viza je ukinuta 2015. jer nije ostao student.

U međuvremenu, sudski spisi pokazuju da je sakupio "više hapšenja i dve prekršajne ​​presude, jednu za kontrolisane supstance i jednu za seksualno zlostavljanje". Ngoj se 2017. godine u Vašingtonu izjasnio krivim za prekršaj seksualnog zlostavljanja i osuđen je na 120 dana zatvora i devet meseci uslovno.

On je u imigrantski pritvor stavljen u januaru 2018. Međutim, nikada nije deportovan jer je u martu 2019. od imigracionog sudije dobio „uskraćivanje deportacije“ nakon što je Odbor za imigracijske žalbe utvrdio da njegov prekršajni polni prestup nije „ozbiljan zločin “koji bi ga učinio nepodobnim za takav boravak.

Kao rezultat toga, Ngoi je pušten na slobodu i morao je samo da se prijavi Službi za imigraciju i carinu (ICE) radi nadzora (OSUP). OSUP -ovi uključuju uslove koji se postavljaju onima koji su privremeno pušteni iz pritvora dok ne budu mogli da budu deportovani, što obično uključuje redovne prijave.

Odeljenje za unutrašnju bezbednost saopštilo je da se boravci obično odobravaju kako bi zvaničnici mogli da prikupe neophodne putne dokumente za deportaciju imigranta.

Policija u Filadelfiji je saopštila u ponedjeljak da je napad na voz trajao šest minuta pred putnicima koji nisu ništa učinili i sve snimali telefonom. Jedina osoba koja je pozvala hitnu pomoć bila je van službenika SEPTA, koja je pozvala policajce tranzitne policije-koji su stigli tri minuta kasnije da prekinu nasilni napad i uhapse čoveka.

"Želimo da svi budu ljuti, zgroženi i da nam se pridruže u odlučnosti u očuvanju našeg sistema", rekao je načelnik tranzitne policije Tomas Nestel III na konferenciji za novinare, prenosi Filadelfija Inkvajerer.

Kurir.rs/Foks Njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track