KADA NAJVEĆI MAFIJAŠKI BOSOVI DONOSE ODLUKE, OVO IM SE SERVIRA NA TANJIRU: Pao diler puhovima, snabdevao gangstere ovim glodarima!
Foto: Profimedia / blickwinkel / Alamy

bizarni gurmanluk

KADA NAJVEĆI MAFIJAŠKI BOSOVI DONOSE ODLUKE, OVO IM SE SERVIRA NA TANJIRU: Pao diler puhovima, snabdevao gangstere ovim glodarima!

Planeta -

Tokom racije i zaplene kanabisa na jednoj farmi na jugu Italije, policija se pohvalila i jednim prilično nesvakidašnjim "ulovom"

Nakon što su otkrili više od 700 biljaka kanabisa, policija je pretresla pomoćne zgrade i pronašla kaveze za puhove, kao i zamrzivače pune mesom ovih malih glodara.

Zalihe od 235 smrznutih puhova namenjene su mafijaškim bosovima koji ih smatraju posebnim gurmanlukom.

Tokom akcije su uhapšene tri osobe a jedna od njih je označena kao mafijaški diler puhovima.

Stručnjaci za zaštitu divljih životinja kažu da se pečeni puhovi služe u čast najviše rangiranih mafdijaških bosova na banketima koje organizuje moćni kalabrijski mafijaški klan Ndrangeta.

Lovokradice ilegalno hvataju ove noćne zaštićene životinjice u šumama brda Aspromonte i prodaju ih mafijašima i restoranima, tvrde iz italijanske organizacije za zaštitu divljih životinja Lipu.

Policija je saopštila da su puhovi otkriveni u nakon što je pretraga na farmi u Ređo Kalabriji proširena na obližnje objekte i druga imanja.

Rečeno je da šefovi Ndrangete - kumovi i vođe klanova - donose svoje najvažnije odluke ispred tanjira sa puhovima, objavio je italijanski list Koriere dela Sera. Kako se dodaje, naročite se služe na banketima pomirenja zaraćenih mafijaških porodica.

Puhovi su bili poslastica još u starom Rimu. Ugojeni u kavezima pre nego što su spremani punjeni svinjskim mlevenim mesom, mlevenim pinjolima i belim lukom, a zatim pečeni.

Još se jedu ponegde u Hrvatskoj i Sloveniji, prenosi BBC.

Klan Ndrangeta jedna je od najbogatijih mafijaških grupa na svetu, a deluje iz Kalabrije u južnoj Italiji.

Godinama su vukli konce u donošenju kokaina iz Latinske Amerike i kanabisa iz severne Afrike u Evropu.

Kurir.rs / BBC, Foto: Profimedia / blickwinkel / Alamy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track