SLIKE UŽASA IZ RUSKE BOLNICE: Pacijent preminuo od korone leži u krevetu, nikog od bolničkog osoblja u blizini! UZNEMIRUJUĆI VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

drama

SLIKE UŽASA IZ RUSKE BOLNICE: Pacijent preminuo od korone leži u krevetu, nikog od bolničkog osoblja u blizini! UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Planeta -

Rusijom kruži uznemirujući video snimak na kome je navodno čovek preminuo od korone u bolničkom krevetu u gradu Novouralsk, koji su medicinske sestre i lekari očigledno zanemarili.

Na snimku se vidi još jedan pacijent — čovek koji je postavio snimak — kako trči po praznim hodnicima bolnice i urla iz sveg glasa u pokušaju da smanji medicinsko osoblje da se brine o pokojnicima. „Devojke, bilo ko?! Medicinske sestre, doktori! ”, Može se čuti kako viče. Niko ne odgovara na njegove molbe tokom približno minutnog videa.

Nećaka mrtvog pacijenta, Oksana Kuznjecova, mlada majka iz Pervouralska, na svom je blogu rekla da je njen ujak Vadim primljen u bolnicu 5. oktobra i da su ga članovi njegove porodice često gledali kroz prozor bolnice. „Moj ujak je ostao prljav u krevetu. Niko nije čistio za njim. Nije imao čak ni pelene i nije mogao da ustane i ode u toalet“, napisala je ona.

Kuznjecova je rekla da je često zvala bolnicu tokom poslednjih dana svog ujaka, ali i da su njeni pozivi zanemareni. Saznala je da joj je ujak umro od drugog pacijenta koji je boravio na njegovom bolničkom odeljenju, a koji je navodno rekao Kuznjecovoj: „Gušio se. Otišao sam da pozovem lekare, ali na podu nije bilo nikoga. " Vadim je umro 12. oktobra.

Ruski istražni komitet ispitao je slučaj nakon što je video snimak postao viralan na društvenim mrežama. Na kraju su lokalne vlasti donele odluku da otpuste direktora bolnice, Viktora Dolgušina. Bolnica nije odgovorila na zahtev Dejli Bista za komentar.

Kurir.rs/Dejli Bist

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja