MONSTRUM KOGA BI SE I DŽEK TRBOSEK PLAŠIO Nakon 45 godina otkriven identitet jedne od žrtava zloglasnog serijskog ubice
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

klovn

MONSTRUM KOGA BI SE I DŽEK TRBOSEK PLAŠIO Nakon 45 godina otkriven identitet jedne od žrtava zloglasnog serijskog ubice

Planeta -

Jedna od žrtava serijskog ubice Džona Vejna Gejsija identifikovana je 45 godina nakon što je ubijen.

Francis Vejn Aleksander, koji je u trenutku smrti imao 21 ili 22 godine, bio je jedan od 33 mladića i dečaka koje je Gejsi ubio između 1972. i 1978. godine, navele su loklane vlasti, a prenosi Skaj njuz.

Poreklom iz Severne Karoline, živeo je u Čikagu kada je ubijen negde između 1976. i početka 1977. godine, rekao je šerif okruga Kuk Tom Dart.

Šerif je naredio ekshumaciju osam tela neidentifikovanih žrtava 2011. godine u nastojanju da ih identifikuje DNK testiranjem.

Aleksander je treća identifikovana žrtva Gejsija u posljednjoj deceniji.

Poreklom iz Severne Karoline, živeo je u Čikagu kada je ubijen, rekao je šerif okruga Kuk Tom Dart.

Detalji o njegovom životu malo su poznati, ali vlasti kažu da je bio u braku oko tri meseca pre nego što se razveo 1975. godine.

Poslednji poznati zapis o njegovom životu datira iz 1976. godine, godine u kojoj je zarađivao malo novca.

Vlasti su saopštile da je Aleksander živeo u oblasti koju je posećivao Gejsi i gde su ranije živele druge identifikovane žrtve. Njegova identifikacija je usledila nakon što se šerifovo odeljenje udružilo sa neprofitnom organizacijom pod nazivom ''DNK Doe Project'', koja koristi genetske informacije za lociranje rođaka mrtvih ljudi koji nisu identifikovani.

Gejsi je osuđen za ubistvo 33 mladića između 1972. i 1978. godine koje je zakopao na svom imanju. Pogubljen je 1994. godine.

0337471782, Džon Vejn Gejsi
foto: - / Wenn / Profimedia

Gejsi, građevinar iz predgrađa Čikaga, mamio je žrtve u svoj dom pretvarajući se da je policajac i obećavajući im posao.

Postao je poznat kao klovn ubica nakon što je nastupao kao klovn Pogo na događajima za prikupljanje sredstava i bolnicama tokom godina svojih ubistava.

Ponovo otvarajući istragu, šerif Dart je zamolio porodice mladih koji su nestali između 1970. i Gejsijevog hapšenja 1978. godine da dostave uzorke kako bi uporedili DNK-a sa osam žrtava koje su pokopane a da nisu identifikovane.

Džon Vejn Gejsi je rođen 17. marta 1942. godine u Čikagu, u porodici poljsko-danskog porekla. Otac ga je tokom celog detinjstva verbalno i fizički zlostavljao i ponižavao, a ovaj je zauzvrat sve činio da učini oca ponosnim.

Kada ga je prijatelj porodice napastvovao u sedmoj godini, nikome nije rekao jer se plašio da će otac njega okriviti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track