RUSKI LOVCI SU-27 i SU-30 NISU IMALI MILOSTI: Ovo su detalji vežbe koje je Crnomorska flota izvela danas! Ovo su bile glavne mete!
Foto: Profimedia

jasna poruka

RUSKI LOVCI SU-27 i SU-30 NISU IMALI MILOSTI: Ovo su detalji vežbe koje je Crnomorska flota izvela danas! Ovo su bile glavne mete!

Planeta -

Posade lovaca Su-27SM3 i Su-30M2 izvele su obuku iznad Crnog mora na Kubanu, saopštio je odeljenje informacione podrške Crnomorske flote. Piloti su odbili napad vazdušnog neprijatelja na pomorsku bazu i kao odgovor naneli vazdušni udar na "neprijateljske" brodove.

„Takođe, tokom uvežbavanja zadataka borbene obuke, posade aviona su usavršavale svoje veštine u izvođenju složenih akrobatika, taktike presretanja i napada vazdušnih ciljeva, suprotstavljanja neprijateljskim radio-elektronskim sredstvima“, navodi se u poruci.

Posada lovaca usavršila je koherentnost dejstava pri gađanju površinskih ciljeva.

U događaje je bilo uključeno desetak posada aviona i brodova Novorosijske pomorske baze Crnomorske flote, uključujući patrolni brod Vasilij Bikov, male protivpodmorničke brodove Kasimov i Jeisk.

Su-27 je sovjetski i ruski višenamenski visoko manevarski teški lovac četvrte generacije koji je poleteo krajem 1970-ih za sve vremenske prilike .

Zahvaljujući velikoj nosivosti, sposoban je ne samo da vodi vazdušnu borbu i presreće ciljeve, već i efikasno pogađa kopnene i površinske ciljeve. Njegove modifikacije su u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i preko 30 zemalja sveta. Ukupno je izgrađeno više od 800 Su-27.

Prvi prototip aviona nosio je indeks T-10. Prema NATO kodifikaciji – Flanker-A. Kasnije su napravljene modifikacije za Su-27SM, Su-27M, Su-27SM3, Su-27P (presretač), izvozne verzije Su-27SK i Su-27SKM. Verzija aviona sa dva sedišta je Su-27UB (borbena obuka).

Zahvaljujući izuzetno uspešnom dizajnu okvira aviona u Sovjetskom Savezu, a potom i u Rusiji, napravljeno je nekoliko modifikacija na bazi Su-27, koje takođe pripadaju generaciji 4++ i smatraju se jednim od najmodernijih aviona na svetu. .

Su-30 je dvosedi višenamenski lovac . Nastao na osnovu borbene trenažne modifikacije Su-27UB kroz duboku modernizaciju. Zahvaljujući pojavi radara sa aktivnim antenskim nizom, postalo je moguće preneti na lovac neke od funkcija aviona za rano upozorenje prilikom upravljanja grupom.

Kurir.rs/TV Zvezda.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track