RUSKI KAMEN-ŠPIJUN NEVIDLJIV ZA NEPRIJATELJA: Operater je udaljen DVA KILOMETRA, a snajperisti ni ne slute da je robot tu!
Foto: Youtube prtsct / Телеканал Звезда

novi robot

RUSKI KAMEN-ŠPIJUN NEVIDLJIV ZA NEPRIJATELJA: Operater je udaljen DVA KILOMETRA, a snajperisti ni ne slute da je robot tu!

Planeta -

Kadeti vazduhoplovne akademije iz Voronježa napravili su „špijunski kamen“ - robotizovani sistem za praćenje neprijatelja, posebno koristan u ratnim uslovima, prenosi televizija "Zvezda“.

Lukavi gusenični kamen se prikrada po zemlji, a sposoban je i da bez ikakvog pomeranja ostane u režimu mirovanja gotovo 24 sata, ističe se u prilogu "Zvezde".

Kada se aktivira signal senzora, kamen "oživljava". Operater je udaljen dva kilometra. Sve se prebacuje u štab, prenosi Sputnjik.

Zahvaljujući kamuflaži i sposobnosti da menja položaj, kamen-špijun može dobro da dođe u rovovskom ratu.

Kada snajperisti pogode sve mete u okolini i neprijatelj prati bukvalno svaku neravninu, korisno je poslati dobro kamufliranog robota da prati situaciju, a ne čoveka, javlja televizija.

Kako se precizira, špijunski kamen je u Rusiji napravljen pod rukovodstvom Naučno-tehnočkog komiteta Glavne uprave za borbenu obuku Oružanih snaga.

Kurir.rs / Sputnjik, Foto: Youtube prtsct / Телеканал Звезда

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track