ŽELEO DA SE BAVI MODELINGOM I DA BUDE MASER, A SADA JE ''TEŽAK'' 12 MILIJARDI DOLARA Ko je Džek Dorsi nekadašnji direktor Tvitera?
Foto: Marco BELLO / AFP / Profimedia

malo ljudi zna detalje o njegovom životu

ŽELEO DA SE BAVI MODELINGOM I DA BUDE MASER, A SADA JE ''TEŽAK'' 12 MILIJARDI DOLARA Ko je Džek Dorsi nekadašnji direktor Tvitera?

Planeta -

Nekadašnji direktor Tvitera i aktuelni direktor Skvera, čije se privatno bogatstvo procenjuje na blizu 12 milijardi dolara, rođen je u američkom gradu Sent Luisu u saveznoj državi Misuri.

Decenijama pre nego što je Dorsi postao titan u tehnološkoj industriji, on je bio mladić iz Sent Luisa koji se bavio modelingom i težio da postane modni dizajner ili terapeuta za masažu, prenosi Dejli mejl.

Sada kada je Dorsi (45) podneo ostavku na mesto glavnog izvršnog direktora Tvitera, bradati milijarder sa sklonošću da nosi alke u nosu, košuljame sa kravatom i koji voli duge šetnje imaće dovoljno vremena da se bavi svojom novom strašću: rudarenjem bitkoina.

Dorsi je osnovao kompaniju Tviter sa partnerima Bizom Stounom, Evanom Vilijamsom i Noom Glasom 2006. godine.

Ipak, Dorsi je postao zaštitno lice kompanije - on je objavio prvi tvit na ovoj mreži i dugo je bio na funkciji direktora, pieš BBC.

Napustio je privremeno tu poziciju 2008. i osnovao je aplikaciju za digitalno plaćanje Skver, koja je kasnije izrasla u firmu vrednu više miliona dolara.

Šef Tvitera postao je ponovo 2015. godine posle odlaska tadašnjeg direktora Dika Kostola.

U toku ovog mandata, Dorsi se pojavljivao na saslušanjima pred američkim političarima koji su ga pred televizijskim kamerama ispitivali o ulozi platforme u širenju dezinformacija.

Eliot menadžment, investiciona kompanija koja poseduje značajnu količinu akcija Tvitera, pozvala ga je da ode iz Tvitera prošle godine.

Poslednjih godina, Dorsi je koristio svoju značajnu javnu platformu da predstavi prednosti kriptovalute, posebno bitkoina.

Godine 2019, Dorsi je otkrio da upravlja stresom kroz strogu dijetu i režim vežbanja, kao i neobične životne navike poput sati meditacije svakog dana.

Rekao je da mu je jedini dnevni obrok večera, ali vikendom uopšte ne jede.

Takođe tvrdi da se ne tušira toplom vodom i da pređe peške razdaljinu između svog doma i kancelarije u pokušaju da mu misli ostanu bistre.

Dorsi tvrdi da mu rutina čini dane duže i kaže da je u stanju da se isključi da bi se naspavao svake noći.

Tehnološki šef je podelio detalje svog bizarnog zdravstvenog režima u podkastu od 15. marta 2019. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track