FRANCUSKI TRAMP SE KANDIDUJE NA IZBORIMA: Koliko će trudna mlađana ljubavnica i skandalozne izjave naškoditi Eriku Zemuru?
Foto: Nicolas TUCAT / AFP / Profimedia

predsednički izbori

FRANCUSKI TRAMP SE KANDIDUJE NA IZBORIMA: Koliko će trudna mlađana ljubavnica i skandalozne izjave naškoditi Eriku Zemuru?

Planeta -

Kontroverzni francuski novinar i esejista Erik Zemur najavio je da će se kandidovati za predsedničke izbore dogodine.

U desetonimutnom snimku, desničar je objasnio da je odlučio da se kandiduje "jer nijedan drugi političar nema hrabrosti da spase zemlju od tragične sudbine koja je čeka".

"Odlučio sam da se kandidujem kako naša deca i unuci ne bi trpeli od strane napasnika, kako naše devojke ne bi morale da nose veo... kako bi mogli da naslede Francusku naših predaka", rekao je on.

Žestoki protivnik migracije, Zemur već neko vreme nagoveštava da bi mogao da se kandiduje, a njegovi konstantni napadi na politički establišment i kontroverzni predlozi kada je reč o imigraciji i francuskom identietetu, dominiraju medijima.

Zemur je više puta tvrdio da je Francuska preplavljena imigrantima i u opasnosti od "gubitka identietata", kao i da je islam "nekompatibilan" sa zapadnim vrednostima.

TV lice, koje mnogi porede sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom ipak nema toliku podršku javnosti koliko se čini.

Nedavno Politikovo ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da će Zemur daleko zaostati na izborima za predsednikom Emanuelom Makronom i desničarskom Marin LePen.

Zemur (63), za nepopularnost, može da krivi samo sebe.

Posle niza kontroverznih izjava poput one da su mladi migranti koji stižu u Francusku "lopovi i silovatelji", što je posebno ironično budući da je on i sam sin migranata, alžirskih Jevreja koji su u Francusku došli 1950ih godina, optužbi više žena za seksualno uzne miravanje i skandaloznog ponašanja na Sajmu naoružanja, kada je uperio snajper u novinare i rekao "odbijte, Zemur je nedavno pokazao srednji prst prolaznicima, a u vezi je sa više decenijam mlađim saradnicom za koju se šuška da je trudna.

Naime, tabloid Closer je preneo da je Zemurova 28-godišnja saradnica Sara Nafo trudna. Zemur je, bezuspešno, pokušao da tuži tabloid.

Problem nije toliko u tome što je izabranica Zemurovog srca mnogo mlađa od njega, već u tome što je Zemur i dalje oženjen advokaticom Milen Čičportič sa kojom ima troje dece.

Ubrzo pošto su tabloidi objavili vest da je Nafo navodno trudna, Zemur je u Marseju koji opisuje kao "grad dezintegrisan imigracijom", političkoj neistomišljenici pokazao srednji prst iz automobila i poručio: "Veoma duboko".

Žena mu na to nije ostala dužna i uzvratila je istom merom. Iako su iz njegovog štaba pokušali da izglade stvar rekavši da je Zemur instinktivno odgovorio na uvredu, to se odrazilo na njegov rejting.

Politikovo ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da Zemur uživa podršku 14 posto ispitanika, Makron 24, a LePenova 18 procenata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track