EPSTAJN JU JE S*KSUALNO ZLOSTAVLJAO, A UPOZNAO JU JE I SA TRAMPOM? Svedočenje milijarderove žrtve na suđenju ''madam'' Maksvel
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

upoznala je i princa endjua

EPSTAJN JU JE S*KSUALNO ZLOSTAVLJAO, A UPOZNAO JU JE I SA TRAMPOM? Svedočenje milijarderove žrtve na suđenju ''madam'' Maksvel

Planeta -

Prva koja je optužila Gislejn Maksvel za seks trafiking svedočila je juče na sudu i tom prilokom je rekla da je upoznala i Donalda Trampa kada je imala 14 godina. Ona je tvrdila da je jednom išla avionom sa princom Endrjuom.

Ona nije optužila Trampa ili vojvodu od Jorka za bilo kakvo nedolično ponašanje.

Navodna Epstajnova žrtva, koja je na sudu koristila pseudonim ''Džejn'', rekla je ovo dok je bila na unakrsnom ispitivanju od strane jednog od advokata Maksvelove.

-Gospodin Epstajn vas je upoznao sa Donaldom Trampom, talno?, pitala ju je advokat odbrane Laura Menindger.

-Odveo Vas je u Mar-a-Lago kada ste imali 14. tako tvrdite?, rekla je Meniger, misleći na kuću nekadašnjeg predsednika u Palm Biču na Floridi.

-Da, rekla je Džejn.

-Odveo vas je u tamnozeleni automobil i upoznali ste Dolada Trampa, tačno?

-Tačno, rekla je Džejn, a prenosi britanski Gardijan.

Advokat odbrane Meninger ju je takođe pitala da li se seća da li je na letu bio i princ Endrju, Džejn je odgovorila potvrdno.

Džejn je u utorak izjavila da ju je Maksvelova uvukao u Epstajnovu ''predatorsku orbitu'' kada je imala 14 godina. Džejn je tvrdila da je Maksvelova povremeno bila prisutna kada ju je Epstajn seksualno zlostavljao, i tvrdila je da je ona ponekad učestvovala u susretima.

Epstajn, milijarder i osuđeni seksualni prestupnik koji je princa Endrua ubrajao u svoje saradnike, ubio se u njujorškom zatvoru u avgustu 2019. godine dok je čekao sopstveno suđenje za trgovinu ljudima.

Maksvelova (59), ćerka pokojnog britanskog novinarskog mogula Roberta Maksvela, uhapšena je na luksuznom imanju u Nju Hempširu u julu prošle godine. Njoj se sudi po šest tačaka koje se odnose na njenu navodnu umešanost u Epstajnovo seksualno zlostavljanje tinejdžerki.

Ona se izjasnila da nije kriva po svim tačkama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track