Najnovije vesti

ZLOGLASNE KRALJICE KARTELA: Iza svakog opasnog muškarca stoji još opasnija žena, a ovo su najopasnije mračne dame Južne Amerike
Foto: Jean-Michel Becognee / AFP / Profimedia

narko karteli

ZLOGLASNE KRALJICE KARTELA: Iza svakog opasnog muškarca stoji još opasnija žena, a ovo su najopasnije mračne dame Južne Amerike

Planeta

Udaju se za narkobosove sa 18 godina, planiraju bekstvo iz zatvora i razmeću se oružjem - to su kraljice kartela

Supruga meksičkog trgovca drogom Hoakina Guzmana, poznatog kao El Čapo, Ema Koronel Aispuro osuđena je na tri godine zatvora nakon što je priznala da je učestvovala u krijumčarenju narkotika za kartel Sinaloa.

Iako se na njih gleda kao na "majke, kćeri i sestre, od kojih se očekuje da su drage, ljubazne i imaju majčinske osećaje", žene trgovaca drogom imaju i mračnu stranu, piše Jutarnji.

Ovo su neke od južnoameričkih "kraljica droge" koje su poznate po svojim opasnim i glamuroznim životima.

Gospođa El Čapo

Ema Koronel
foto: EPA/JOHN TAGGART

Ema Koronel Aispuro verovatno je jedna od najpoznatijih kraljica kartela.

Opasna lepotica iz Kalifornije priznala je na sudu da je učestvovala u krijumčarenju heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina najmanje šest godina.

Takođe je priznala da je bila uključena u pranje novca i transakcije sa stranim trgovcima narkoticima, kao i da je pomogla svom suprugu da pobegne iz meksičkog zatvora 2015. godine.

Ema je "rođena" za taj posao s obzirom na to da je njezin otac Meksikanac bio trgovac drogom, a na jednoj od njegovih zabava 2006. upoznala je El Čapa. Tada joj je bilo 17 godina. Venčali su se kad joj je bilo 18, a njemu 50 godina. Ema je 2011. godine rodila ćerke Mariju i Emali.

Na sudu je izjavila da oseća "istinsko žaljenje zbog štete koju je nanela" i zamolila je "sve građane ove zemlje" da joj oproste.

Kraljica Pacifika

0139748385, Sandra Avila Beltran, Kraljica Pacifika
foto: MCT / Newscom / Profimedia

Narkokraljica Pacifika, Sandra Avila Beltran, toliko je legendarna da je o njoj napisana pesma. "Što je ruža lepša, to joj je trnje oštrije", glasi stih pesme iz 2004. godine. Ona je takođe rođena u kriminalu - ne samo roditelji, već su joj se i baka i deda bavili krijumčarenjem droge.

Sandra je svoj nadimak dobila nakon što je 2001. otpremila 10 tona kokaina na floti čamaca sa tunom iz Meksika u Kaliforniju. Vlasti su ga zaplenile i Sandra je nestala.

Udala se za dva policajca koji su se pridružili kartelima, a obojica su ubijeni u meksičkim narko-ratovima.

La Negra

Džesika Oseguera kći je El Čapovog rivala Nemesija Oseguere Servantesa, poznatog i kao El Menčo.

Dan nakon što se Čapova supruga pojavila na sudu, Džesika, koju nazivaju La Negra, dobila je dve i po godine zatvora jer je pomagala ocu u pranju novca kroz različite poslove, uključujući suši restorane, odmaralište i firme koje su se bavile proizvodnjom tekile.

El Menčo, koji je na listi najtraženijih trgovaca, vodi Halisko kartel nove generacije u Meksiku. Ovaj brutalni lanac uključuje grupu od 5000 ubica čiji je "zaštitni znak" slanje odrubljene glave neprijateljima i otapanje njihovih tela u kiselini.

La Negra, koja je majka dvoje dece, insistirala je na tome da ona nije bila uključena u posao sa drogom.

Njeno visočanstvo

Brazilka Valeska Pereira Monteiro (27) uhapšena je u septembru dok je uživala na odmoru. Optužena je za kontrolu finansija jedne bande u Seari. Nadimak "Njeno visočanstvo' dobila je jer je svoj "krvavi novac" trošila na raskošna putovanja i luksuzni način života. Ovo nije prvi put da ju je uhvatila policija. Godine 2014. uhvaćena je dok je vodila bandu koja je pljačkala kuće i druge nekretnine u Fortalezi.

Prošle godine je uhvaćena jer je vodila knjige jednoj kriminalnoj bandi u Rio de Žaneiru pa je dobila nanogicu koju je u aprilu skinula i pobegla.

La Katrina

Kad je imala samo 21 godinu, Maria Gvadalupe Lopez Eskivel, koju još nazivaju La Katrina ili Dama smrti, ubijena je u sukobu s policijom.

Ona i nekoliko članova njenog odreda smrti sukobili su se sa snagama bezbednosti u gradu La Vokandi u meksičkoj državi Mihoakan. La Katrina je ubijena, a šestoro napadača je uhapšeno nakon što su otvorili vatru na vojsku i policiju.

Ona se umešala u narko-svet nakon što se zaljubila u narkobosa Migela Fernandeza, poznatog po nadimku M2. Napustila je normalan život srednje građanske klase kako bi živela s njim i drugim kriminalcima u Agvilli 2017. godine. Bili su deo kartela El Menčo koji se protiv El Čapovog Sinaola kartela borio za prevlast.

La Dona

Luz Iren Fahardo Kampos vodila je međunarodni lanac trgovine drogom uz pomoć svoja dva sina. Koristila je dva pseudonima - La Komadre i La Madrina, koja su označavala veliku šeficu.

Za razliku od nekih koleginica, ona nije rođena u porodici narko bosoba. Naprotiv, imala je prilično idilično detinjstvo u Meksiku, a sve se promenilo kada je bila tinejdžerka i kada su u njen kraj stigli krijumčari droge.

U posao s drogom ušla je dilujući istu na ulicama Kalifornije, što je dovelo do toga da su je deportovali nazad u Meksiko tokom 1990ih. Tamo je započela svoju karijeru dugu tri decenije, a govorilo se i da blisko sarađuje s El Čapovim sinovima.

Slala je 30 kilograma kokaina nedeljno u SAD, a takođe je unajmljivala pilote i kupovala avione kako bi prenela drogu.

Ubrzo nakon što je uhvaćena, njena dva sina su ubijena, a njihova raskomadana, izgorjela tela ostavljena su u vozilu. Bilo joj je to oštro upozorenje da ne sarađuje s istražiteljima.

Iren je osuđena na 22 godine zatvora zbog krijumčarenja droge, a navodno se njeno mentalno zdravlje vrlo brzo pogoršalo dok je boravila iza rešetaka.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja