UHAPŠENI RODITELJI TINEJDŽERA KOJI JE IZVRŠIO MASAKR U ŠKOLI Pre pucnjave poručili sinu: Moraš da naučiš kako da te ne uhvate!
Foto: EPA/Oakland County Sheriff's Depar

mičigen

UHAPŠENI RODITELJI TINEJDŽERA KOJI JE IZVRŠIO MASAKR U ŠKOLI Pre pucnjave poručili sinu: Moraš da naučiš kako da te ne uhvate!

Planeta -

Džejms i Dženifer Krambli, roditelji 15-godišnjeg Itana koji je u masovnoj pucnjavi u srednjoj školi u državi Mičigen ubio četiri učenika i ranio sedam drugih, uhapšeni su nakon što je njihov automobil primećen u Detroitu, prenosi Vašington post.

Optuženi su po četiri tačke optužnice, a četiri dana pre krvoprolića Džejms Krambli je kupio pištolj kojim je izvršen masakr. Sa njim je u prodavnici bio i njegov sin.

Vozilo koje je odgovaralo opisu crnog automobila Kia Seltos, kojim je upravljao bračni par Krambli, pronađeno je u Detroitu, šezdesetak kilometara od Oksforda, mesta smrtonosne pucnjave, saopštila je policija.

Policija je uhapsila Kramblijeve, koji se terete za ubistvo iz nehata, a vlasnik lokalnog preduzeća primetio je njihovo vozilo. Prijavljeno je da je žena pobegla peške nakon što je policija primila dojavu o sumnjivom automobilu. Par će biti prevezen u zatvor okruga Okland.

Itan Krumbli, Mičigen
foto: AP

Advokati Kramblijevih rekli su da je par napustio grad u noći pucnjave "zbog sopstvene bezbednosti" i da će se vratiti kako bi im se sudilo. Ali izjava advokata nije sprečila policiju da krene u potragu.

Nakon optužbi za ubistvo iz nehata, tužiteljka okruga Oakland Кaren MekDonald podelila je zastrašujuće nove detalje o ponašanju Itanovih roditelja.

Itanovi nastavnici su već dva puta izrazili zabrinutost Kramblijevima zbog njihovog sina, koji je jednom tokom časa tražio municiju na internetu, a drugi put je na stolu pronađen uznemirujući crtež koji prikazuje nasilje. Kada su njegovi roditelji došli u školu na intervju, "opirali su se ideji da njihov sin napusti školu" i nisu rekli ništa o tome da Itan ima pristup pištolju, rekla je Mekdonald.

Takođe je rekla da je na Fejsbuku videla da se Dženifer Krambli hvalila pištoljem koji je bio "božićni poklon za njenog sina". Ona je njihovo ponašanje nazvala "neverovatnim" i "nesavesnim" i dodala da će oba roditelja biti optužena po četiri tačke za ubistvo iz nehata.

Dan pre pucnjave, učiteljica je primetila da Itan Krambli na internetu svog mobilnog telefona tokom časa traži informacije o municiji. Kada je obavestila njegovu majku, ona nije odgovorila. Umesto toga, ona je svom sinu poslala poruku: "Haha, nisam ljuta na tebe. Moraš da naučiš kako da te ne uhvate".

0645710862, Mičigen, škola, napad, pucnjava
foto: JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

Na dan pucnjave, Džejms i Dženifer Krambli su pozvani na intervju u školu zbog zabrinjavajućeg ponašanja njihovog sina. Naime, učiteljica je na Itanovom stolu pronašla crtež pištolja, osobe koja krvari i poruku "Pomozi mi".

Kramblijevi su se odupirali ideji da njihov sin napusti školu, pa se umesto toga Itan vratio na čas sa svojim rancem u kojem je sakrio pištolj, koji niko ranije nije pregledao. Nepuna tri sata kasnije pozvana je Hitna pomoć zbog pucnjave u školi.

"Itane, ne radi to", bila je poruka koju je Dženifer Кrambli poslala svom sinu kada je vest o pucnjavi procurila u javnost, rekla je Mekdonald. Nekoliko trenutaka nakon što je majka poslala tu poruku, otac je otišao kući da proveri da li je pištolj njegovog sina još uvek u njihovoj spavaćoj sobi. Кada je otkrio da ga nema, pozvao je hitnu i rekao da bi njegov sin mogao biti počinilac.

Kurir.rs/Washington Post

Bonus video:

01:47

PAMTIM SVAKI DETALJ! Forenzičar posle 26 godina NE zaboravlja dan kada je Belivukov otac aktivirao ručnu bombu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track