POLIVAO SKUPE SATOVE ŠAMPANJCEM, LUDOVAO KOLIMA PO ULICI I SVE TO SNIMAO! Osuđen bahati diler droge na 15 godina zatvora!
Foto: Finnbarr Webster Editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

razmetao se bogatstvom

POLIVAO SKUPE SATOVE ŠAMPANJCEM, LUDOVAO KOLIMA PO ULICI I SVE TO SNIMAO! Osuđen bahati diler droge na 15 godina zatvora!

Planeta -

Diler droge koji se razmetao svojim bogatstvom prodajući heroin i kokain polivajući šampanjcem preskupe satove u ekskluzivnom klubu osuđen je na 15 godina i šest meseci zatvora.

Mansur Kiani (28) iz Lutona, pokušao je da sakrije svoje aktivnosti dilera droge koristeći šifrovani telefonski komunikacioni sistem pod nazivom EnkroČat.

Uhapšen je u novembru 2020. godine nakon što je policija razbila sistem u okviru najveće britanske policijske operacije bedfordširske policije, operacije Kostelo, koja je počela u proleće 2020. godine, prenosi Dejli mejl.

Nakon trodnevnog suđenja na sudu u Lutonu, proglašen je krivim za zaveru radi snabdevanja i osuđen na 15 godina i šest meseci zatvora.

Na suđenju su prikazani video snimci Kianija kako paradira svojim nedozvoljenim bogatstvom dok se vozi u Ferariju, kao i njegove ludovanje u londonskom noćnom klubu.

Poruke sa aplikacije koja je šifrovana pokazale su kako 28-ogodišnjak dogovara sastanke sa kuririma za drogu i gotovinu, koordinira plaćanja dobavljačima i odlučuje o šiframa.

Istražitelji su zaplenili servere šifrovane aplikacije koje su koristili isključivo kriminalci za međusobnu komunikaciju. Ovo je omogućilo policiji da vidi poruke i druge medije poslate između korisnika, a u slučaju Kianija, razgovore između njega i drugih o distribuciji supstanci klase A. U britanskom Zakonu, heroin i kokain spadaju u ovu, najopasniju klasu.

Kiani je koristio određeni nadimak, a istražitelji su to potvrdili tako što su uparili lokaciju njegovog šifrovanog uređaja sa njegovim drugim, nešifrovanim telefonom dok se povezivao sa različitim predajnicima mobilnog telefona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track